6 mai 2024
Plusuri și minusuri în dreptul puștilor Chindiei  – Silviu și-a odihnit jucătorii importanți

Plusuri și minusuri în dreptul puștilor Chindiei – Silviu și-a odihnit jucătorii importanți

❚ Târgoviștenii s-au impus lejer la Plopeni chiar și cu echipa a doua, însă jocul a suferit mult în prima repriză ❚ Prezent la meci, Țâcă Zamfir a făcut câteva comentarii de specialist, fără menajamente acolo unde s-au impus

Meciul Chindiei de la Plopeni a fost urmărit și de Țâcă Zamfir, șeful Centrului de copii și juniori, de vreme ce pe teren au fost mulți tineri jucători aduși de la Școala de Fotbal Gică Popescu. În ciuda victoriei categorice obținută de Chindia, Zamfir nu a fost foarte încântat de evoluția puștilor aduși de la Craiova, pe care i-a băgat într-o ședință destul de dură. „Dacă în repriza a doua și-au mai revenit, în prima au fost de nerecunoscut. Poate și din cauza căldurii au jucat modest, încerc să le găsesc o scuză, pentru că fotbal chiar știu acești copii”.

Zamfir s-a enervat cel mai tare pe Bogdan Gavrilă, mult prea individualist, abuzând de șuturile de la distanță, fără nici un pericol pentru poarta adversă. ,,Pretențiile de la Gavrilă sunt foarte mari, pentru că este un fotbalist inteligent, cu multe calități. Dacă ar fi fost după mine, la pauză organizam o ședință de zece minute, în care îl făceam praf pentru indolența de care a dat dovadă în prima repriză, apoi îl lăsam la vestiare”.

Nea Țâcă nu a fost deloc încântat de evoluțiile lui Negoescu sau Calu, descoperind destule slăbiciuni și în jocul celorlalți, de exemplu Dreșcă sau Ispas. L-a remarcat, în schimb, pe Horvath, un început bun de meci având și Cinpoiaș, înainte să se accidenteze. Au mai părăsit terenul cu probleme medicale Calu sau Cornel Dinu, Chindia evoluând șase minute în inferioritate numerică. Dacă amintim și că la meciul cu Bistrița au ieșit destul de șifonați Șerban, Rădoi și Ionuț Radu, sunt cam multe accidentări în dreptul Chindiei în numai două meciuri.

Crăciunescu a lipsit și de la acest meci

În ciuda căldurii sufocante, jucătorii Chindiei au preferat să evolueze în tricouri cu mânecă lungă, dar de culoare albă, evitând echipamentul de culori închise. Târgoviștenii și-au suflecat mânecile și au muncit gospodărește la o victorie cu importanța ei, aflându- se la un singur tur de un duel cu o echipă de prima ligă. Pe foaia de joc s-a strecurat și o greșeală, apărând doi fotbaliști cu numărul 14 (Denis Ispas și Marin Smarandache), eliminată de delegatul Titi Ionescu. La meci nu a fost prezent președintele Ion Crăciunescu, reținut la București, la emisiunea unde este invitat permanent, dar nici alți oficiali mai mari sau mai mici din cadrul clubului.

Nici presa locală nu a acordat partidei un interes prea mare, asta poate și pentru că Silviu Dumitrescu a tratat competiția la relanti. Până la urmă a ieșit bine, iar antrenorul a putut urmări la lucru rezervele și juniorii echipei. „Silviu a gândit foarte bine acest meci, odihnindu-și jucătorii cei mai importanți, se vede că e antrenor. Până la urmă, cu excepția lui Anton, are la dispoziție aceeași echipă din campionatul trecut, care acum însă joacă mai spectaculos, apărând mai des în poziții de finalizare. Omul nu ajungea întâmplător să promoveze ultima mare echipă a Târgoviștei în divizia A”, l-a lăudat Zamfir pe Dumitrescu, păstrând merite și pentru Pană. „Costel a reușit să promoveze o echipă după ce a luat-o de la zero, chiar și cu jucători selectați din județ, cum a fost Honciu. A pus rapid pe picioare într-un timp foarte scurt o echipă frumoasă și a câștigat o serie dificilă”.

Costin Mihai

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial