19 aprilie 2024

Plouă cu sancţiuni în PSD Dâmboviţa!

alexandru-oprea„Ca urmare a nerespectării prevederilor Statutului PSD şi ale hotărârilor Biroului Organizaţiei Judeţene, am fost nevoiţi să luăm nişte măsuri sancţionatorii pentru membrii unor organizaţii de partid. În şedinţa Biroului Permanent Judeţean de săptămâna trecută s-au aprobat câteva măsuri, am hotărât eliberarea din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Locale Ciocăneşti a domnului Suditu Nicolae şi desemnarea ca pre- şedinte interimar a domnului Soare Gheorghe.

De asemenea, am hotărât eliberarea din funcţia de preşedinte interimar al Organizaţiei Locale Crevedia a domnului Tighian Ion şi desemnarea ca preşedinte interimar a domnului Diniţă Alexandru. Am hotărât excluderea din partid a domnului Gheorghe Ion de la Crevedia, a domnului Gheorghe Ştefan Viorel de la Crevedia, a domnului Ion Adrian, a domnului Şerban Valeriu, de asemenea membri ai Organizaţiei Crevedia.

La Dragodana, am hotărât eliberarea din funcţia de preşedinte interimar al Organizaţiei Locale a doamnei Stancu Cornelia şi sancţionarea cu avertisment a primarului ales, domnul Sandu Gheorghe, precum şi a consilierilor Matei Grigore, Popa Mihaela, Bucşă Nicolae, Nedelcu Mihai şi Dumitru Fănica. Sunt nişte măsuri luate în urma unor analize preliminare făcute de Biroul Permanent Judeţean la nivelul acelor organizaţii, iar această activitate nu s-a terminat.

De asemenea, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean, s-a hotărât desemnarea unor colective care să analizeze activitatea în organizaţiile unde partidul nu a obţinut rezultate mulţumitoare. Sunt trei colective create, urmează ca în perioada următoare să se facă analize pe obiectivele politice asumate de fiecare dintre aceste organizaţii cu ocazia alegerilor din 5 iunie şi să se dispună sau să se propună măsuri pentru ca rezultatele acestor organizaţii să fie altele la alegerile parlamentare care probabil vor avea loc în luna decembrie. Motivele excluderilor sunt nerespectarea disciplinei de partid şi a Statutului PSD.

Concret, noi am avut analize cu conducerile organizaţiilor după alegerile locale, am stabilit politica de alianţe, am stabilit împreună cu conducerile organizaţiilor locale care sunt persoanele pe care le vom sprijini pentru a fi susţinute în poziţii administrative, în speţă pentru funcţiile de viceprimar, dar ne-am trezit, cel puţin la Organizaţia Crevedia, că una discutăm şi alta propunem, în sensul că au fost două propuneri pentru funcţia de viceprimar din partea Organizaţiei PSD şi PSD a pierdut funcţia respectivă cu graţie.

Este o încălcare a disciplinei de partid, este o încălcare a Statutului partidului pe care nu o putem lăsa nesancţionată”, a declarat secretarul executiv al PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial