2 mai 2024
DE LA EXTAZ LA AGONIE! O femeie din Runcu a aflat la telefon că a câştigat 10 mii de euro!

DE LA EXTAZ LA AGONIE! O femeie din Runcu a aflat la telefon că a câştigat 10 mii de euro!

euroCOMUNICAT DE PRESĂ

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa informează cetăţenii:

Atenţie la metodele de înşelăciune prin telefon!

Poliţiştii din Fieni desfăşoară activităţi specifice pentru identificarea unei persoane bănuite de săvârşirea unei tentative de înşelăciune prin metoda “premiul”.

În fapt, în ziua de 05 august 2015, o femeie, de 66 de ani, din Runcu a fost contactată telefonic de o persoană care s-a recomandat a fi reprezentantul unei companii de telefonie fixă şi i-a adus la cunoştinţă că a câştigat suma de 10.000 euro.

Totodată, pentru a intra în posesia acelui premiu, femeii i-a fost solicitat să depună într-un cont 2.400 de lei.

Întrucât partea vătămată i-a adresat apelantului mai multe întrebări, acesta i-a adresat injurii şi a întrerupt conversaţia telefonică.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de înşelăciune.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracțiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să manifeste maximă prudenţă în cazul în care primesc un astfel de telefon şi să nu dea curs respectivelor solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Simpla utilizare a unui furnizor de servicii (de telefonie sau televiziune) nu presupune înscrierea automată la un concurs, fără consimţământul abonatului obţinut în prealabil. Este cât se poate de clar că, dacă nu v-aţi înscris la un concurs, în nici un caz nu puteţi fi desemnat câştigător.

Nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii. Plata impozitelor sau a altor taxe se realizează numai după încasarea premiilor.

Apelaţi numărul unic de urgenţă 112 şi sesizaţi orice tentativă de înşelăciune, acest demers fiind de natură a ajuta poliţia la identificarea infractorilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial