10 august 2022
Plan roșu de intervenție în urma unui accident grav între un microbuz și o mașină, la Lucianca, pe DN1A. 12 oameni au ajuns la spital

Plan roșu de intervenție în urma unui accident grav între un microbuz și o mașină, la Lucianca, pe DN1A. 12 oameni au ajuns la spital

A fost declanşat planul roşu de intervenţie aseară în judeţul Dâmboviţa pe DN 1A. 12 oameni au ajuns la spital după ce un microbuz și o mașină s-au izbit frontal.

9 persoane care se aflau în mjlocul de transport în comun se îndreptau către locul de muncă. În autoturism erau doi părinţi şi fiica lor, de 18 ani.

Accidentul s-a produs în apropierea pădurii din Lucianca, pe DN1A, în comună Butimanu. O cameră de bord a surprins momentul în care cele două vehicule se lovesc puternic, iar în urma impactului autoturismul a fost proiectat în afara șoselei. În imagini se vede cum martorii le sar în ajutor celor 12 victime și povestesc îngroziţi scenele trăite.

Beatrice Marin, martor: „Erau plin de sânge toţi, e şocant. Soţul s-a dat repede jos să pună pe poziţie maşina, să vadă dacă cineva e încarcerat. Eu am început să sun la 112 şi şoferiţa din microbuz a venit să o ajut”.

Martor: „Şoferiţa am văzut că avea capul tăiat, aici. O femeie, piciorul rupt. Şoferiţa la microbuz, mai tinerică, s-ar fi speriat„.

La volanul mijlocului de transport în comun se afla o tânără, de 23 de ani, care transporta mai mulţi muncitori. Din sens opus venea mașina condusă de o femeie, de 44 de ani. Din primele informații, se pare că una dintre șoferițe ar fi intrat într-o depășire pe care nu a mai apucat să o efectueze.

Martor: ”Se vede foarte uşor o depăşire, în partea stângă şi după aceea revenire instantă în bandă. Din partea maşinii albe, dubiţei”.

În mai multe imagini, filmate de un amator, se văd pasagerii întinși pe marginea drumului care primesc îngrijiri medicale.

Până la sosirea echipajelor de intervenţie, un voluntar al serviciului de ambulanţă din Capitală se află în trafic şi a oprit imediat ce a văzut victimele rănite şi le-a acordat primul ajutor.

Ioan Ticu, voluntar SABIF Bucureşti: ”Am ajutat la imobilizarea victimei în maşină, la extragerea ei ulterioară din autovehicul, pansarea victimelor care erau scoase deja din autovehicul”.

Din cauza numărului mare de persoane implicate, a fost declanşat Planul Roşu de intervenţie.

Florea Cristian – inspector-șef ISU Dâmbovița: „Au fost aduse la fața locului 9 ambulanțe tip b smurd, 7 ambulanțe de la SAJ și un echipaj de terapie intesiva mobilă, de la Bucureşti și elicopterul SMURD”.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Ulterior, ISU Dâmboviţa a anunţat încetarea măsurilor Planului Roşu de Intervenţie, activat în urma accidentului.

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial