17 mai 2024
Peste o mie de amenzi, în numai două zile. Aproape jumătate dintre sancțiuni, în trafic

Peste o mie de amenzi, în numai două zile. Aproape jumătate dintre sancțiuni, în trafic

Peste 480 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost prezenți la datorie și au continuat misiunile pentru siguranța comunității, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale și prevenirea faptelor comise cu violență.

Printre principalele obiectivele ale polițiștilor s-a aflat și creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice prin depistarea și sancționarea persoanelor care conduc autovehicule sub influența alcoolului sa a unor substanțe psihoactive.

În cele două zile, au fost organizate 25 de acțiuni punctuale, au fost instituite 78 de filtre, au fost controlate peste 1.000 de autovehicule și au fost legitimate peste 1.500 de persoane.

Totodată, polițiștii au aplicat 1.039 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 209.115 lei, 868 de sancțiuni fiind pentru încălcarea regulilor de circulație pe drumurile publice, conform O.U.G. 195/2002 și 158 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, au fost retrase 35 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 46 de permise de conducere, dintre care 7 pentru consum de alcool, 1 pentru consum de substanțe interzise și 18 pentru nerespectarea regimului legale de viteză.

Și în perioada următoare, polițiștii dâmbovițeni vor continua misiunile circumscrise menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial