28 aprilie 2024
Razie de amploare,  aseară, pe drumurile din județ. Neregulile constatate

Razie de amploare, aseară, pe drumurile din județ. Neregulile constatate

Razie a polițiștilor dâmbovițeni

În cursul nopții de 27 spre 28 ianuarie a.c., în intervalul orar 17:00-01:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat în cadrul unei razii privind menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de la structurile de rutieră, ordine publică, investigații criminale, criminalistică, investigarea criminalității economice și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Astfel, pe drumurile publice din județul Dâmbovița, au fost oprite pentru control peste 800 de autovehicule și legitimate peste 1000 de persoane.

Polițiștii au constatat 13 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru neregulile descoperite, au aplicat 400 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 97.615 de lei.

Din totalul amenzilor aplicate, 336 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002 și 62 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 16 permise de conducere și au retras 13 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 27 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Titu au depistat pe drumul comunal 59, în localitatea Ghinești, un tânăr de 20 de ani, din comuna Perșinari, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

Tot pe parcursul zilei, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe raza municipiului Târgoviște, un autoturism condus de un bărbat, de 34 de ani, din comuna Brănești.

Întrucât au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe interzise în organism, pentru stabilirea cu exactitate a consumului acestora, cei doi șoferi au fost conduși la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, unde au prezentat un rezultat preliminar pozitiv.

De asemenea, în cursul serii trecute, în jurul orei 22:30, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște au surprins în trafic, pe raza comunei Nucet, un tânăr de 24 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși ar fi avut dreptul de conducere suspendat.

De asemenea, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Titu au depistat în trafic pe DC 59, în localitatea Ghinești, un bărbat de 48 de ani, din comuna Sălcioara, în timp ce ar fi condus un autoturism, fiind sub influența alcoolului.

Șoferul fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoarea de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În plus, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul ar fi avut dreptul de a conduce vehicule anulat.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, au surprins pe raza municipiului Târgoviște, un alt bărbat de 53 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în cursul serii, în jurul orei 21:26, pe raza orașului Găești, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 46 de ani, din localitate.

Întrucât emana halena alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Dragomirești au depistat în trafic un alt bărbat, de 46 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei patru conducători auto au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În toate situațiile, în cauză, polițiștii au întocmit dosare penal sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

sursa: Politia Dambovita

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial