9 mai 2024

Peste 53 de mii de dâmboviţeni, sancţionaţi de poliţişti! Vezi de ce

www.mariusbuga.ro_images_masinapolitieInspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa informează  :

În primele opt luni ale acestui an, circa 53000 de participanţi la traficul rutier au fost sancţionaţi contravenţional de poliţişti ca urmare a abaterilor comise.

În perioada ianuarie-august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa şi a Formaţiunilor de profil au desfăşurat 1491 de acţiuni pentru depistarea şi sancţionarea promptă a participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie.

Dintre acestea, 478 au fost pentru prevenirea şi combaterea excesului de viteză iar 152 pe linia conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, 106 acţiuni au fost desfăşurate pentru verificarea respectării regulilor de circulaţie privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au constatat 47397 de contravenţii la O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 42113 de amenzi fiind aplicate conducătorilor auto.

Astfel, 9165 de şoferi au fost sancţionaţi pentru neportul centurii de siguranţă, 545 pentru oprirea, staţionarea şi parcarea autovehiculului în locuri necorespunzătoare şi 168 pentru efectuarea neregulamentară a manevrelor de depăşire.

281 de amenzi au fost aplicate în cazul conducătorilor auto pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise  şi 437 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Atenţia poliţiştilor s-a concentrat şi asupra celorlalţi participanţi la traficul rutier, peste 4000 de pietoni fiind sancţionaţi pentru deplasarea neregulamentară pe drumul public sau pentru traversarea prin loc nepermis.

Totodată, 619 de biciclişti şi 503 căruţaşi au fost amendaţi pentru abaterile comise.

În perioada de referinţă, ca şi măsură complementară, poliţiştii au reţinut 1789 de permise de conducere şi au retras circa 1200 de certificate de înmatriculare şi 86 de plăcuţe de înmatriculare.

Din totalul permiselor de conducere reţinute, 205 au fost pentru consumul de alcool şi 437 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

În cazul a 55 de conducători auto s-a dispus măsura reţinerii permisului de conducere pentru circulaţia pe sensul opus .

Poliţia rutieră recomandă:

ALEGE VIAŢA ! RESPECTAREA REGULILOR DE CIRCULAŢIE SALVEAZĂ VIEŢI !

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial