10 mai 2024

Moreni – Peste 5000 de amenzi în primele 9 luni ale lui 2015!

amore5COMUNICAT DE PRESĂ

Bilanţul activităţilor poliţiştilor din Moreni, în primele nouă luni ale acestui an

Moreni, un municipiu al cărui nume are rezonanță în istoria petrolului românesc, important centru al industriei extractive a petrolului în trecut și azi, al industriei constructoare de mașini, a textilelor și utilajelor complexe, a făcut parte până în 1968 din Raionul Câmpina fiind mai legat de Valea Prahovei.

Populaţia municipiului Moreni este de aproximativ 18.600 de locuitori.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni desfăşoară în permanenţă acţiuni pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale morenarilor, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice.

În subordinea acestei poliţii sunt o secţie de poliţie rurală şi 8 posturi de poliţie.

În perioada ianuarie – septembrie a.c., la Poliţia Municipiului Moreni au fost sesizate 434 de infracţiuni, dintre care 299 au fost judiciare şi 46 de economico-financiare.

Conform statisticii, infracţionalitatea la nivelul Poliţiei Municipiului Moreni se prezintă astfel:

  • · Infracţiunile contra persoanei : au fost sesizate 130 de fapte, dintre care 61 infracţiuni de lovire sau alte violenţe.

 

  • ·Infracţiunile contra libertăţii persoanei : au fost înregistrate 28 de fapte, 25 fiind ameninţări.

 

  • · Infracţiunile contra patrimoniului  : au fost înregistrate 113 fapte, dintre care 112 au fost furturi.

 

  • · În domeniul circulaţiei pe drumurile publice – în perioada de referinţă, poliţiştii de la Formaţiunea Rutiere Moreni au organizat 205 acţiuni, dintre care 32 pentru combaterea vitezei excesive, 22 pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor comise de pietoni şi 30 pe linia conducerii sub influenţa alcoolului.

În cadrul acţiunilor au fost constatate 81 de infracţiuni, 51 fiind la regimul rutier şi au fost aplicate 4.096 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, 1443 de conducători auto au fost amendaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 800 pentru neportul centurii de siguranţă şi 12 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, 301 pietoni au fost amendaţi pentru traversarea părţii carosabile prin loc nepermis.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 64 de permise de conducere şi au retras 169 de certificate de înmatriculare şi 13 seturi de plăcuţe de înmatriculare.

 

  • Cu privire la activitatea de constatare a contravenţiilor, în cele nouă luni,  poliţiştii din Moreni au aplicat 5.137 de amenzi, cu 7,26% mai mult în comparaţie cu perioada similară a anului 2014.

 

Din totalul acestora, 4.330 au fost conform O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 585 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 11 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor şi 46 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

 

Totodată, poliţiştii au intervenit la 863 de urgenţe semnalate de cetăţeni prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

 

Poliţiştii moreni au eliberat 1643 de certificate de cazier judiciar, două fiind pentru persoane juridice.

 

Exemplu:

Poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale au probat activitatea infracţională a unui tânăr de 18 ani din Vlaea Lungă, bănuit de comiterea infracţiunilor de viol şi tâlhărie calificată.

 

În urma probatoriului administrat, faţă de acesta,  instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentr 30 de zile.

 

Din cercetări a rezultat că, în noaptea de 4/5 septembrie a.c., ar fi pătruns prin efracţie în locuinţa unei femei de 82 de ani, pe care,  prin exercitarea de acte de violenţă, ar fi obligat-o să întreţină raporturi sexuale şi ar fi deposedat-o de 40 de lei.

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial