12 mai 2024
Peste 500 de elevi din Dâmboviţa, de vorbă cu poliţiştii

Peste 500 de elevi din Dâmboviţa, de vorbă cu poliţiştii

elevi-p564 de elevi și studenți din Dâmbovița au fost beneficiarii unor activităţi preventive desfăşurate de structura de prevenire a criminalităţii

Siguranţa în unităţile de învăţâmânt, prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor constituie priorităţi permanente ale Poliţiei Române.

Astfel, în perioada 31 octombrie – 04 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost prezenţi în 16 unități de învățământ din județ, prilej cu care au fost abordate teme precum răspunderea penală, securitatea cibernetică, avantajele şi dezavantajele utilizării internetului, prevenirea delincvenţei juvenile și a traficului de persoane și educaţia rutieră.

De asemenea, poliţiştii au făcut recomandări adolescenţilor cu privire la adoptarea unui comportament adecvat în incinta şi în zona adiacentă unităţii de învăţământ pentru prevenirea implicării în evenimente negative.

Totodată, la sediul Centrului de Prevenire a Criminalității, a fost organizată o sesiune de formare a studenţilor implicaţi în Proiectul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor “ATENŢIE! E VIAŢA TA!”, proiect implementat în parteneriat cu Universitatea Valahia din Târgovişte,  Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Organizaţia “Salvaţi Copiii”.

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial