11 mai 2024
PERICOL la volan! Vezi cu ce alcoolemie a fost prins acest şofer!

PERICOL la volan! Vezi cu ce alcoolemie a fost prins acest şofer!

Infracţiuni la regimul circulaţiei

Ieri, 12 ianuarie 2014, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au oprit în trafic, pentru control, un autovehicul condus de numitul I.I., de 52 de ani.

S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta prezentând o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţe Târgovişte în vederea recoltării de probe biologice.

Pe numele bărbatului, au fost întocmite acte premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”, faptă prev. şi ped. de art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002.

De asemenea, pe raza comunei Vişina, un tânăr, de 29 de ani, a fost depistat în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faţă de acesta, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

Totodată, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu 9 puncte-amendă, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial