20 aprilie 2024
PERICOL DE MOARTE, la Mija! Doi bunici şi nepoţeii lor s-au intoxicat cu monoxid de carbon! FOTO EXCLUSIV!

PERICOL DE MOARTE, la Mija! Doi bunici şi nepoţeii lor s-au intoxicat cu monoxid de carbon! FOTO EXCLUSIV!

Doi soti din Mija si nepoteii lor, de 6 si 7 ani, au fost in pericol de moarte!

Soba de la care se incalzeau a inceput sa piarda gaze, iar femeia si copiii au lesinat. Barbatul a reusit sa deschida usa si sa-i salveze in ultimul moment pe micuti si pe sotia lui. Echipajul de pe ambulanta si medicii au i-au stabilizat pe cei trei, iar acum viata lor nu mei este in primejdie.

“Saturatie, oxigen exista, acum a crescut la 98 la suta. Cat ar trebui sa fie? Suta la suta. Inca mai are nevoie de oxigen? Da”, a declarat in exclusivitate pentru MariusBUGA.ro dr.Victor Matei, seful sectiei pediatrie a Spitalului Moreni.

“Pulsoximetria a aratat initial sub 90 la suta, acum 96, 98 la suta, fara probleme. Ce risc exista? Este o insuficienta respiratorie, daca ei mai stateau acolo exista riscul decesului”, a mai precizat specialistul.

Baiatul de 6 ani si sora lui de 7 ani sunt ingrijiti de bunici. Parintii lor sunt divortati. Mama a plecat la munca in strainatate. Totul s-a intamplat putin dupa ora opt dimineata cand baiatul urma sa plece la scoala.

“Noua ne-a fost mai rau, in special baiatul cand s-a dat jos sa plece, i-a venit rau, cand sa ies pe sala atunci am picat jos”, le-a povestit in exclusivitate reporterilor MariusBUGA.ro bunica copiilor.

“Noroc ca m-am trezit la 7 jumate ca mureau toti acolo. Cum era aerul acolo? Inchis, miros de gaze!”, isi amintea si Florian Micu, bunicul micutilor.

Cand au auzit tipetele de ajutor, vecinii s-au alertat imediat.

“Baiatul l-a luat repede, l-a dus la vecini, ca i-a venit rau, a inceput sa vomite ala micu si am anuntat la dispensar eu. Era rau de tot. Cand am intrat m-a luat rau si acum simt usturime pe gat, gaze multe!”, povestea Cristina Trandafir, vecina.

“Putea sa moara si ea si copiii!”, se temea Angela Ilie, vecina.

Din fericire toti sunt in afara oricarui pericol. Au ramas totusi internati la spitalul din Moreni pentru a fi sub supravegherea medicilor cel putin o zi.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial