26 aprilie 2024
Pensionarii dâmboviţeni nu mai pleacă în staţiuni de tratament!

Pensionarii dâmboviţeni nu mai pleacă în staţiuni de tratament!

RAPORT PRIVIND MODUL DE VALORIFICARE A BILETELOR DE TRATAMENT SI DE ODIHNA DE CASA NATIONALA DE PENSII PUBLICE PENTRU BENEFICIARII DIN JUDETUL DAMBOVITA

In anul 2012, Casei Judetene de Pensii Dambovita i-au fost repartizate initial de catre Casa Nationala de Pensii Publice 4.479 locuri de bilete de tratament balnear si 245 locuri suplimentare respectiv, un total de 4.724 locuri.

Cererile depuse la registratura institutiei, pentru biletele de tratament balnear din anul 2012 au fost in numar de 2.636. Pana in prezent , C.J.P. DAMBOVITA a valorificat 1.470 bilete , (din care 61 de bilete de tratament balnear s-au acordat gratuit.) din cele 1.763 bilete de tratament balnear repartizate pentru aceasta perioada, respectiv 83,33 % . De altfel prin aplicatia informatica SPA, prin care se asigura evidenta si gestionarea biletelor de tratament , biletele de tratament nevalorificate in numar de 293 au fost retrase si redistribuite altor judete .

Fata de aceeasi perioada a anului 2011 cand au fost valorificate 1.415 bilete de tratament rezulta o crestere a gradului de valorificare cu 3.8%.Pentru valorificarea eficienta a biletelor de tratament, s-au transmis adrese beneficiarilor care au intrunit conditiile conform punctajelor s-au s-a comunicat telefonic cu acestia.

Listele cu biletele repartizate si cu cele care au fost aprobate automat conform criteriilor stabilite in baza carora se acorda bilete de tratament balnear in sistemul unitar de pensii, in temeiul art.122 alin.(5) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare si al art.24 alin.(4) din Legea nr.346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, republicata, au fost afisate la avizier cat si pe site-ul institutiei.

Un numar de 689 bilete de tratament se vor acorda gratuit conf. O.U.G.26/2012- respectiv 15% din totalul locurilor contractate fiind repartizate, pe serii , beneficiarilor de legi speciale, veteranilor de razboi, pensionarilor de invaliditate si de asemenea persoanelor cu handicap.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial