3 mai 2024
Pe mâinile cui va ajunge Chindia Târgovişte?

Pe mâinile cui va ajunge Chindia Târgovişte?

❚ Sursele noastre susţin că Zotic testează deja piaţa de jucători din fotbalul prahovean, pe care ar vrea să-i transfere la Târgovişte şi că acesta s-ar deplasa astăzi la federaţie, pentru a se informa despre detaliile juridice privind o eventuală schimbare de denumire, din Chindia în FCM Târgovişte, ultima urmând să evolueze în Liga a II-a ❚ Opinia publică nu priveşte însă cu încredere implicarea lui Zotic la Chindia, după ce mai degrabă a dezamăgit cu FCM Târgovişte ❚ Buimăceala este şi mai mare, de vreme ce patronul de la Şotânga este perceput ca un apropiat al PDL, ziarul pe care îl controlează susţinându-l puternic în campania electorală pe Florin Popescu, marele adversar al noului preşedinte al CJD, Adrian Ţuţuianu ❚ În panică au intrat şi protejaţii lui Gică Popescu, care consideră o simplă diversiune această variantă Zotic ❚ „Noi aşteptăm discuţia de miercuri cu Gică Popescu. Nu avem alte discuţii”, ne-a transmis ieri vicepreşedintele CJD, Leonardo Badea ❚ Opinia publică nu vede cu ochi buni nici acest control periculos pe care fostul internaţional îl exercită asupra clubului, jucătorii săi fiind favorizaţi evident în detrimentul localnicilor, care au fost îndepărtaţi de la echipă

În loc să se limpezească, apele se agită şi mai tare la Chindia, unde apare ca variantă de finanţator-preşedinte Ghiorghi Zotic, patronul divizionarei C, FCM Târgovişte, care a recunoscut pentru „Jurnal de Dâmboviţa” că i s-a propus să apară în acest proiect fotbalistic. Implicarea lui Zotic la Chindia lasă impresia că de aici va dispărea Gică Popescu, ultimul nedorind să colaboreze cu finanţatorul de la Şotânga în momentul în care Ion Crăciunescu a renunţat toamna trecută la funcţia de preşedinte al clubului, pentru cea de şef al Comisiei Centrală a Arbitrilor.

Sursele noastre susţin că Zotic testează deja piaţa de jucători din fotbalul prahovean, pe care ar vrea să-i transfere la Chindia, gen Laurenţiu Dumitru sau Sergiu Arnăutu, intenţionând să-i mai aducă aici pe Radu Zegheru, Beniamin Popescu, Alexandru Filip, Marius Zidăroiu şi alţi fotbalişti de la FCM Târgovişte. Aceleaşi surse mai spun că Zotic s-ar deplasa astăzi la federaţie, pentru a se informa despre detaliile juridice privind o eventuală schimbare de denumire, din Chindia în FCM Târgovişte, ultima urmând să evolueze în Liga a II-a.

Strategia lui Zotic ar viza un lot comun de jucători, iar cei care nu vor prinde prima echipă, să evolueze pentru cea secundă, la Şotânga, în Liga a III-a. Contactat ieri, Ghiorghi Zotic a refuzat să mai ofere detalii pe marginea subiectului, fiind destul de misterios. Opinia publică nu priveşte însă cu încredere implicarea lui Zotic la Chindia, după ce mai degrabă a dezamăgit cu FCM Târgovişte, anii trecuţi echipa fanion a judeţului, pe care a preluat-o din Liga a II-a, pentru ca sezonul trecut să se salveze cu mari eforturi de la retrogradarea în judeţ.

Buimăceala este şi mai mare, de vreme ce patronul de la Şotânga este perceput ca un apropiat al PDL, ziarul pe care îl controlează susţinându-l puternic în campania electorală pe Florin Popescu, marele adversar al noului preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. Chiar şi din punct de vedere politic, e greu de crezut că se va risca o colaborare cu Zotic în proiectul Chindia.

„Așteptăm discuția cu Gică Popescu, nu avem alte discuții”

Vestea că Ghiorghi Zotic ar putea prelua controlul Chindiei a provocat îngrijorare la echipă, fiind evident că cei de aici nu vor mai rezista cu noul finanţator, ce ar urma să vină cu oamenii lui, gen Severin Anghelinu sau Ion Constantin. În panică au intrat şi protejaţii lui Gică Popescu, care consideră o simplă diversiune această variantă Zotic, aşa că personaje precum Flavius Stoican sau Ţâcă Zamfir speră ca „Baciul” să rămână la Chindia, iar ei să-şi continue activitatea la Târgovişte.

Cel puţin la nivel declarativ, vicepreşedintele CJD, Leonardo Badea, susţine că nu a existat nici o formă de contact cu Ghiorghi Zotic sau cu un alt posibil investitor local. „Noi aşteptăm discuţia de miercuri cu Gică Popescu. Nu avem alte discuţii”.

Cum „Baciul” a pus nişte condiţii greu de îndeplinit, impunând autorităţilor locale să asigure un buget aproximativ de 1.400.000 lei pentru turul campionatului, se pare că CJD şi CLM nu pot oferi mai mult de 600.000 lei, aşa că nu ar fi exclus să apeleze la variante de rezervă. În plus, noua conducere a CJD nu pare deloc încântată ca Gică să conducă clubul pe banii publici şi cu oamenii lui, în condiţiile în care nu are de gând să contribuie financiar, mai ales că deţine un sfert din acţiuni.

Revenind la opinia publică, ea nu priveşte cu ochi buni nici acest control periculos pe care fostul internaţional îl are asupra clubului, jucătorii săi fiind favorizaţi evident în detrimentul localnicilor, care au fost îndepărtaţi de la echipă. În tot acest timp, echipa a ajuns la cheremul oamenilor din PDL, care se trage unul pe altul la Chindia, urmând să mai apară aici şi alte nume interesante.

Aşteptăm o reacţie din partea conducerii CJD, singura capabilă să restabilească liniştea şi ordinea într-un club dominat de haos şi de interese. Jucătorii Chindiei vor reveni în această după-amiază la antrenamente şi nu ar fi exclus să reapară la echipă şi Sorin Rădoi, care s-a pregătit în ultima perioadă cu CF Brăila.

Costin Mihai | costin.mihai@jurnaldedambovita.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial