17 mai 2024
PDL Dâmboviţa – Să avem 4 benzi de circulaţie pe DN 71, Bâldana – Târgovişte!

PDL Dâmboviţa – Să avem 4 benzi de circulaţie pe DN 71, Bâldana – Târgovişte!

În ședința Senatului din data de 29 mai 2012 am adresat o ÎNTREBARE domnului Ministru Silaghi în legătură cu situația proiectului de lărgire la patru benzi a drumului național Bâldana Târgoviște.

Acest proiect început de Guvernul Boc la inițiativa PDL Dâmbovița trebuie continuat și finalizat, deoarece există finațare în Bugetul de Stat pe anul 2012.

Reamintesc faptul că Bugetul României pe anul 2012 a fost votat în Parlament de către toți parlamentarii PDL din Dâmbovița și spre marele meu regret NU a fost votat și de către parlamentarii PSD dâmbovițeni în ciuda faptului că sunt incluse și proiecte atât de necesare în județul nostru.

În cadrul audierilor din Parlament a Dlui Ministru Silaghi, la întrebarea mea referitoare la susținerea în continuare a proiectelor de infrastructură rutieră din județ: Dn 71 – Bâldana -Târgoviște – lărgire la patru benzi; Dn 7 – Bâldana Titu – lărgire la patru benzi, Podul de la Ionești- Dn61, noul Ministru al Transporturilor mi-a confirmat faptul că aceste proiecte se vor continua și finaliza. Acesta a fost și motivul pentru care i-am dat în mod public votul meu de încredere.

Sper cu sinceritate cănoul Guvern va contiua proiectele inițiate de către PDL Dâmbovița deoarece sunt proiecte ale tuturor dâmbovițenilorindiferent de culoarea politică.

Valentin Calcan – Senator PDL

____ ”ÎNTREBARE

Adresată: Domnului Ovidiu Ioan Silaghi

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii

De către: Domnul Senator Valentin Calcan Circumscripţia electorală: Dâmboviţa

Grup Parlamentar: PDL

Obiectul întrebării: infrastructura rutieră – Județul Dâmbovița

Municipiul Târgoviște, un foarte important centru universitar, economic și turistic, capitală a Județului Dâmbovița, este singura capitală județeană din jurul Bucureștiului care nu are accesul rutier printr-o șosea rapidă. Mai mult, cel mai important aeroport internațional al României se află la numai câțiva km distanță dar, din punct de vedere al duratei traficului, la peste o oră și jumătate ! Modernizarea drumului DN 7 prin lărgirea la patru benzi până la Bâldana a fost benefică. În bugetul de stat pe acest an sunt prevăzute sume astfel încât DN71 să fie lărgit la patru benzi până la Târgoviște și apoi pe trei benzi până la Sinaia. Reamintesc că acesta este drumul pe care este deviat traficul auto ori de câte ori DN1 este aglomerat.

Vă rog Domnule Ministru, să-mi comunicaţi care este punctul Dumneavoastră de vedere în acest sens, dacă susțineți continuarea acestui proiect.

De asemenea, reamintesc faptul că de la Bâldana spre Titu – DN7, odată cu începerea în anul 2007 a investiției firmei Renaul în Centrul de la Titu, guvernul și-a luat obligația de a efectua o modernizare la patru benzi precum și un acces rapid la autostrada A1. În bugetul de stat pe acest an sunt alocate fondurile necesare modernizării DN7 până la Titu. Vă rog Domnule Ministru, să-mi comunicaţi dacă susțineți continuarea acestui proiect și având convingerea unui răspuns pozitiv, când estimați că se vor termina lucrările?

În ultimul rând, cu toate că poate este problema cea mai importantă, vă semnalez situația alarmantă privind podul de la Ionești aflat pe DN61 la km 74 unde și podul provizoriu a fost închis! Vă rog Domnule Ministru, să-mi comunicaţi măsurile pe care le-ați luat pentru a redeschide circulația pe podul provizoriu și când se vor termina lucrările la noul pod?

Vă mulțumesc,

Solicit răspuns scris.”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial