28 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga organizează o dezbatere pe tema prevenirii şi combaterii consumului de droguri: “Facem prea puţin. Problema nu e doar a lor. Ne afectează pe toţi”

Deputatul Daniel Blaga organizează o dezbatere pe tema prevenirii şi combaterii consumului de droguri: “Facem prea puţin. Problema nu e doar a lor. Ne afectează pe toţi”

“Consumul de droguri nu mai este azi o excepție ci un fenomen care ne afectează din ce în ce mai des.

Statisticile spun de altfel că, în 2023, numărul cazurilor de consum de stupefiante s-a triplat. În același timp, a scăzut din păcate și vârsta la care copiii iau contact cu drogurile: începând de la numai 11 ani.

Noi, politicienii, facem prea puţin în acest sens. Schimbăm prea greu legislația, în condițiile în care legile sunt prea permisive.

Așa se face că, din păcate, trebuie să ne confruntăm inițial cu tragedii pentru ca discuțiile despre legi înăsprite să pornească.

Avem de asemenea prea puţini poliţişti versus indivizii care se ocupă cu traficul de droguri și-n tot acest timp, drogurile continuă să răpească vieţi. Mor copiii, mor tinerii, mor părinţi consumatori de droguri. De foarte multe ori în tăcere, în întuneric, departe de relatări.

Dacă ar fi să căutăm vinovați, aș spune că vina este a noastră, a tuturor; a societății. Eu însă aș vrea să găsesc soluții, nu vinovați.

În acest context, invit toate părțile interesate de acest subiect: profesori, părinți, instituții ale statului, psihologi și medici, la dezbaterea pe tema consumului de droguri şi a prevenirii acestuia, pe 15 februarie, de la ora 17.00, în incinta CT Coffee, pe strada Revoluţiei, nr.4, în Târgovişte.

V-aş fi recunoscător dacă aţi participa şi dacă am încerca să punem umăr lângă umăr, pentru a face mai mult pentru cei afectaţi de droguri. Împreună. La urma urmei, această problemă nu e doar a lor. Ea ne privește pe toți. Sunt convins că încă mai putem schimba o mulțime de lucruri, că putem ajuta în diferite feluri. Nu singuri, e adevărat. Împreună”, spune deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial