29 martie 2024
Parlamentarii de Dâmboviţa ne fac cinste şi nu prea, în Senat şi Camera deputaţilor…

Parlamentarii de Dâmboviţa ne fac cinste şi nu prea, în Senat şi Camera deputaţilor…

15 parlamentari si aproape de zece ori mai multe luări de cuvânt! Acesta ar fi bilanţul sesiunii parlamentare din primul an al mandatului 2012-2016, în ceea ce-i priveşte pe aleşii poporului dâmboviţean.

La prima vedere, s-ar spune că parlamentarii noştri ar fi fost foarte vocali când a fost vorba despre interesul judeţului care i-a trimis în forul legislativ suprem, însă, dacă analizăm activitatea fiecăruia în parte, nu putem spune acelaşi lucru.

Dacă ar fi să realizăm un top al celor mai vorbăreţi parlamentari, pe baza datelor oficiale de pe site-ul celor două camere, pe primul loc s-ar clasa senatorul de Târgovişte, Sorin Roşca Stănescu, 33 de luări de cuvânt, urmat de deputatul exmatriculat de PPDD, Radu Popa, care, guraliv cum îl ştim, are, la activ, nici mai mult, nici mai puţin de 26 de intervenţii.

Asta nu îl face, însă, neapărat şi cel mai activ din punct de vedere al iniţiativelor legislative, fiind surclasat, de deputatul PSD de Moreni, Stanciu Zisu, campion la acest capitol, dar mai puţin vorbăreţ la tribuna camerei.

Şi deputatul PDL de Găeşti, Iulian Vladu, a cuvântat de 16 ori în faţa colegilor parlamentari, urmat de senatorul PSD, Leonardo Badea şi deputatul de Titu, Ionuţ Săvoiu cu câte 12 luări de cuvânt.

Miezul clasamentului este ocupat de senatorii Valentin Calcan şi Ovidiu Isăilă, cu 10, respectiv 8 luări de cuvânt, deputaţii Ion Stan şi Vasile Horga cu câte 5 intervenţii, urmaţi, spre coada topului, de Stanciu Zisu şi Georgică Dumitru cu câte 3 cuvântări.

Pe ultimele locuri în top s-ar clasa deputaţii PSD, Carmen Moldovan şi, respectiv PDL, Florin Popescu- 2 luări de cuvânt de fiecare, Rovana Plumb şi Ion Pârgaru cu câte 1.

Dacă, în cazul ministrului Mediului, Rovana Plumb, ar exista justificarea intensei activităţi guvernamentale, deputatul liberal, Ion Pârgaru nu prea are scuze. Oricum, parcă a dispărut fără urmă…

sursa – db24news.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial