26 aprilie 2024
Târgovişte – Ambulanţa şi ISU, dispecerat comun! “Se eficientizează activitatea”

Târgovişte – Ambulanţa şi ISU, dispecerat comun! “Se eficientizează activitatea”

INAUGURAREA DISPECERATULUI INTEGRAT ISU-SAJ LA NIVELUL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

Dispeceratul integrat al ISU Dâmboviţa şi al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) va fi inaugurat, joi, 18 iulie 2013, începând cu ora 09.00, în prezenţa unor oficialităţi centrale şi locale şi a inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Ion Burlui.

Prin intermediul acestor dispecerate se asigură o integrare a deciziei şi o utilizare mai bună a resurselor. Acest lucru va permite o eficientizare a întregii activităţi, atât a ISU, cât şi a Serviciului de Ambulanţă. Pe fiecare tură, activitatea este coordonată de un ofiţer de la ISU şi un medic/asistent medical de medicină de urgenţă de la SAJ, care vor decide cu ce fel de efective se va interveni, în funcţie de solicitările primite pe linie medicală.

Dispeceratul integrat asigură permanent preluarea apelurilor de urgenţă transmise prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, cunoaşte permanent capacitatea operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa şi a Serviciului de Ambulanţă, misiunile care au fost executate sau sunt în curs de executare, forţele şi mijloacele angajate în acţiuni, asigură şi menţine permanent legătura cu resursele proprii dislocate la locul evenimentului sau cu structurile din care provin acestea.

Această operaţionalizare a dispeceratului integrat ISU-SAJ va reduce considerabil timpii de răspuns la solicitările pe linie medicală şi asigură o mai bună coordonare a forţelor şi mijloacelor.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial