27 aprilie 2024
Parcă l-a înghiţit pământul pe un bărbat de 55 de ani, din Gura Ocniţei! A murit sau a fost dus la cerşit?

Parcă l-a înghiţit pământul pe un bărbat de 55 de ani, din Gura Ocniţei! A murit sau a fost dus la cerşit?

O femeie batrana si bolnava, din Gura Ocnitei, isi cauta cu disperare fiul, de 55 de ani, disparut de acasa de mai bine de o saptamana. Cu lacrimi amare pe obraz, femeia se gandeste la ce e mai rau. Ia in calcul varianta ca omul sa fi fost luat cu forta de pe strada si dus la cersit, ori cineva sa-i fi facut vreun rau si sa-i fi luat zilele. Disparutul este bolnav de epilepsie si are si un mic handicap la piciorul stang, dar cu toate acestea era sprijinul de nadejde al mamei sale. Nu avea niciun viciu, povestesc vecinele sale si facea toate treburile in gospodaria parinteasca. Acum a fost dat in urmarire nationala de politisti.

Disperarea unei mame…

Sunt si eu batrana si singura, am 75 de ani si il aveam si eu pe el aici, uite a plecat. Nu mai stiti nimic de dansul? Nu. A plecat, a fost baiatul in Bucuresti, l-a cautat, a anuntat politia, tot si nu-l gaseste, unde o fi bagat, Dumnezeu stie…”, le-a povestit reporterilor mariusbuga.ro Constanta Radu, mama barbatului. Femeia este vaduva de 15 ani si locuia impreuna cu fiul disparut. Are trei fii. Doi sunt casatoriti, la casele lor, la oras, iar cel mare ii ramasese alaturi. Nu s-a casatorit niciodata si traia din pensia de boala. Vecinii au numai cuvinte de lauda la adresa lui.

“Ma gandesc ca e tinut cu forta!”

“Aducea apa, taia lemne, facea mancare cu maica-sa, piata, in fiecare zi. Era un baiat cuminte si vorbea foarte frumos. Era sprijin pentru mama dansului? Foarte mare sprijin, ca-mi vine sa plang de mila lui”, spune Valeria Gatej, una dintre vecine. Apropiatii omului se tem ca nu cumva sa fi fost luat de pe drum de o grupare de trafic de carne vie si exploatat la cersit. “L-au bagat prin canale si-l tine cu forta, eu asta gandesc. Acolo e copilul, prin canale, tinut cu forta! I-au dat aurolacii aia sa bea, el lua si medicamente, l-au bagat prin canale si profita de el”, e convinsa Petria Stoica, o alta vecina.

Cautat fara incetare

Cei doi frati ai barbatului l-au cautat zile-n sir, dar in zadar. Nu mai stiu incotro s-o apuce si cui sa mai ceara ajutor sa-I dea de urma pentru a-I aduce linistea inapoi mamei lor. “Sa vina acasa ca nu stiu unde sa-l mai caut, sa vina acasa ca nu mai pot…”, se ruga mama barbatului. In momentul disparitiei omul era imbracat cu un pulover de culoare deschisa, purta o pereche de pantaloni de stofa de culoare gri, iar in picioare avea galosi de culoare inchisa. Cine il vede este rugat sa dea telefon la 112 sau sa anunte cea mai apropiata unitate de politie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial