6 mai 2024
Destin amar: UITE ÎN CE HAL ÎŞI TRĂIEŞTE ULTIMELE ZILE O BĂTRÂNĂ DIN GĂEŞTI!

Destin amar: UITE ÎN CE HAL ÎŞI TRĂIEŞTE ULTIMELE ZILE O BĂTRÂNĂ DIN GĂEŞTI!

amarataCronica de Găeşti face un apel urgent la toţi oamenii cu suflet mare, să o ajute pe bătrâna Elena Marin de pe strada Ştefan Mihăilescu din oraş. Nu va exista o pomană mai mare decât sprijinul pe care îl veţi acorda acestei femei pentru care bătrâneţea este un coşmar fără sfârşit. Puteţi să-i daţi un pat, o pătură sau o plapumă călduroasă, ceva de îmbrăcat sau de mâncare. Vă va răsplăti cu o recunoştinţă fără margini.

E atât de amărâtă, încât nu există cuvinte care să descrie disperarea existenţei ei. Are 81 de ani şi fiecare zi pe care o trăieşte este un adevărat chin. Oameni buni, o bătrână din Găeşti supravieţuieşte cu 140 de lei pe lună, bani proveniţi dintr-un ajutor social,  şi efectiv îşi târăşte existenţa.

Locuieşte într-o casă construită în anul 1928, care este atât de dărăpănată, încât în orice moment se poate prăbuşi peste ea. Mănâncă ce primeşte din mila vecinilor, nu mai aude şi abia vede.  Ca atare nu se pune problema de medicamente, hrană adecvată, îmbrăcăminte sau lemne pentru iarnă.  Încă doarme sub un tavan prin care plouă şi fără nicio sursă de căldură.

În tinereţe, era o femeie muncitoare şi pricepută la toate.  Nu are copii şi nici pe nimeni care să o îngrijească. Cazul ei a intrat în atenţia primarului Grigore Gheorghe, alături de alte două situaţii de familii disperate, pe care şi-a propus să le ajute urgent cu tot ceea ce va putea face administraţia locală.

Firma SC PRES EDIL CONSTRUCT, cea care realizează lucruri în oraşul nostru a început deja să-i construiască o cameră locuibilă. Am aflat că Ion Oprea, patronul acestei societăţi, a fost impresionat până la lacrimi de drama pe care o trăieşte bătrâna Elena Marin şi a deplasat imediat o echipă la ea acasă, o parte din materiale fiind suportate de firmă.

Primăria va acorda un ajutor financiar de urgenţă, iar primarul Grigore Gheorghe se va asigura că această fiinţă fără  niciun sprijin până acum, descoperită în urma unei campanii a autorităţilor locale de identificare a situaţiilor disperate,  va beneficia inclusiv de asistenţă medicală şi socială de specialitate.

sursa – Cronica de Găeşti

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial