18 aprilie 2024
Palatul Brâncovenesc de la Potlogi – Concertul simfonic: Interferențe Multietnice pe Drumul Sudului

Palatul Brâncovenesc de la Potlogi – Concertul simfonic: Interferențe Multietnice pe Drumul Sudului

potComunicat de presă

Suntem onorați să vă invităm sâmbătă, 12 august 2017, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, cu începere de la ora 18:30, pentru a participa la concertul simfonic: Interferențe Multietnice pe Drumul Sudului. În minunatul cadru oferit de arhitectura brâncovenească, Orchestra Simfonică Muntenia a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga,având-o ca solistă pe talentata sopranăAna Cebotari, va interpreta lucrări românești,iar în finalAnsamblul Dionisos ne va încânta cu dansuri grecești.

Concertul se va desfășura în aer liber în Curtea de Onoare a Ansamblului Brâncovenesc. Accesul publicului se va face începând cu ora 18:00, oră până la care în palat are loc o conferință științifică. Programul cuprinde lucrări românești de secol XIX, majoritatea aparținând compozitorului Anton Pann, lucrări reprezentative atât pentru melosul rural cât si pentru folclorul orașelor.

Concertul este inclus în suita de manifestări culturale Moștenirea Culturală a Epocii Brâncovenești, organizate de Asociația DAR DEVELOPMENT, în cadrul unui proiect finanțat de Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, aflat în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița.

Biletul de Intrare are valoarea de 10 lei și include concertul și vizitarea Ansamblului Brâncovenesc.

Evenimentele desfășurate pe parcursul întregii zile vor prilejui redescoperirea urmelor etniilor întâlnite de-a lungul cunoscutului Drum al Sudului ce brăzda Muntenia de la nord la sud, de la Târgoviște la raiaua Giurgiu, cu numeroase puncte de confluență comercială a mărfurilor aflate în tranzit dinspre spațiul levantin spre cel apusean.

Conferința științifică Interferențe Multietnice și Modernitate pe Drumul Sudului, realizată cu aportul partenerilor:Arhivele Naționale ale României, Facultatea de Istorie a Universității București, Facultatea de Arhivistică din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza și Complexul Național Muzeal Curtea Domnească” Târgoviște, va aduce la Potlogi specialiști ai acestor prestigioase instituții din București, Târgoviște, Cluj Napoca și Alba Iulia.

Pe lângă finanțator, realizarea manifestării este susținută desocietatea comercială Alexandrion, care, prin fundația cu același nume, realizează anual Gala Premiilor Brâncoveanu, dar și de Primăria Comunei Potlogi, cărora le mulțumim și pe această cale.

Așadar, cu mare bucurie invităm publicul larg să ni se alăture la acest concert, care aduce în centru figura luminoasă a voievodului martir, Constantin Vodă Brâncoveanu, de la canonizarea căruia se împlinesc anul acesta 25 de ani.

Alexandra Brutaru

Asociația DAR DEVELOPMENT

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial