6 mai 2024
Mesajul poliţiştilor dâmboviţeni pentru motociclişti!

Mesajul poliţiştilor dâmboviţeni pentru motociclişti!

motocr5În sezonul cald, motocicliștii sunt tot mai activi… pentru deplasări lipsite de evenimente negative, polițiștii le recomandă:

Anticipați intenţiile partenerilor de drum, nu vă bazați numai pe buna reacţie a celorlalți participanți la trafic.

Păstraţi contactul vizual – nu presupuneți că vă văd ceilalţi. Încearcați întotdeauna să aveți contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria.

Feriți-vă de vehicule la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.

Asigurați-vă în oglizi atunci când virați – şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră.

Fiți pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente.

Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le “tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.

Utilizați o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Evitați să cumpărați o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparaţia poate ascunde vicii structurale.

Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Preferaţi echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.

Protejaţi-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea şi vă pot rani ochii sau faţa. Cea mai bună protecție este o cască integrală cu masca de protecţie inclusă.

Fiţi vizibil – purtati haine strălucitoare, reflectorizante. Adaugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.

Și nu uitați: pe timp de caniculă, evitați deplasările în intervalul orar 12.00-18.00.

nifon-peleriniPolițiștii, la datorie astfel încât manifestările dedicate sărbătorii Sfântului Ierarh Nifon să se desfășoare în siguranţă

Vineri, 11 august, în contextul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vor fi prezenţi la datorie pentru asigurarea climatului de ordine publică.

Polițiștii, sprijiniți de jandarmi, polițiști locali și reprezentanți I.S.U, vor derula activităţi suplimentare pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, îndeosebi în zona lăcaşurilor de cult şi în spaţiile aglomerate, cu afluenţă de public.

Structurile angrenate vor avea misiunea de menţinere a ordinii şi liniştii publice, de prevenire şi combaterea a furturilor, în special a celor din buzunare şi poşete, a cerşetoriei şi vagandajului, precum şi de asigurarea a fluenţei circulaţiei.

Pentru a nu fi implicați în evenimente negative, le recomandăm cetăţenilor să adopte un comportament responsabil, să manifeste vigilenţă, să aibă grijă de bunurile personale și să respecte indicațiile forțelor de ordine.

De asemenea, vă recomandăm să nu consumaţi băuturi alcoolice pe stradă. Fapta constituie contravenţie şi totodată, alcoolul poate determina un comportament agresiv. În astfel de situaţii, de la o banală ceartă se ajunge la loviri, vătămări sau chiar alte acte de mare violenţă. Consumând alcool în exces, veţi avea şi o capacitate de reacţie redusă şi puteţi deveni cu uşurinţă victima unui accident rutier sau a unei infracțiuni.

Totodată, este recomandat că cetăţenii, indiferent de vârstă, să evite conflictele, iar în caz de urgenţă să apeleze gratuit numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

rutCercetat pentru infracțiune la regimul rutier

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un tânăr din Răzvad.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că valabilitatea autorizației de circulație provizorie era expirată.

Pe numele lui, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea unei infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

lemnVerificări pe linie de silvicultură, efectuate de polițiștii de ordine publică

În urma unor controale pe linia depistării și sancționării delictelor silvice, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au aplicat 3 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010.

De asemenea, au confiscat 20 de mᶟ de cherestea deținută ilegal.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 1.000 de lei, iar cea a materialului lemnos la 10.740 de lei.

La activități au participat și consilieri din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial