19 aprilie 2024
(P) Pleci în vacanță? Nu uita să faci ASTA!

(P) Pleci în vacanță? Nu uita să faci ASTA!

vacPleci in vacanta? Nu uita sa faci ASTA!

Concediul reprezinta pentru foarte mult romani cea mai asteptata perioada a anului, intrucat relaxarea trebuie sa ocupe un loc important, astel incat sa existe un echilibru intre viata profesionala si cea personala. De aceea, pentru a se bucura pe deplin de cateva zile si pentru a uita de grijile cauzate de job sau alte probleme, tot mai multi romani isi indreapta atentia catre variante de vacanta exotice.

De ce sunt romanii atrasi de vacanta in locatii exotice? In primul rand, se pare ca aceasta preferinta se datoreaza faptului ca vacantele rezervate cu mult timp inainte sunt mai accesibile chiar decat un sejur petrecut in tara. Apoi, un alt motiv il reprezinta dorinta de a experimenta lucruri noi, de a cunoaste oameni si de a lua contact cu diferite civilizatii. O astfel de locatie o reprezinta Thailanda. Pentru un sejur de neuitat, poti intra si consulta oferta AICI pentru acest loc cu totul deosebit, caci cei de la Karpaten ofera preturi excelente si reduceri exclusiviste la hotelurile partenere.

Ce poti face pentru a pleca in vacanta fara griji?

Vei pleca in vacanta si nu stii cum sa te pregatesti, astfel incat sa nu ai nicio grija si sa te poti relaxa total? In acest caz, dupa ce ai stabilit locatia unde vei merge iti propunem sa ai in vedere cateva aspecte care iti vor asigura un concediu perfect.dvr

  1. In primul rand, daca stii ca nu o sa aiba cine sa stea in casa ta si sa se asigure ca totul este in regula cat timp esti plecat sau nu vrei sa deranjezi pe cineva cu acest aspect, ar trebui sa ai in vedere instalarea unui sistem de supraveghere. In acest mod vei putea sa ai control asupra situatiei chiar de la distanta, caci sistemele moderne ofera aceasta posibilitate prin instalarea unei aplicatii pe smartphone. Oricum, camerele de supraveghere au si rolul de a intimida hotii, asa ca nu vei avea de ce sa iti faci griji. Bineinteles, trebuie sa te asiguri ca pe langa camerele de supraveghere alegi un DVR (digital video recorder) performant. Scopul acestuia este de a stoca si reda imagini la calitate superioara, iar un DVR cu 8 canale performant gasesti pe www.secfire.ro, site care iti ofera solutii complete pentru o monitorizare eficienta.
  2. Apoi, pentru a avea parte de o vacanta fara griji este necesar sa iti cumperi tot ce ai nevoie dinainte si sa iti pregatesti bagajul complet. De ce? Pentru ca astfel vei avea timp sa te plimbi si sa te bucuri de locatia aleasa fara sa te gandesti ca mai ai nevoie de ceva. nikePrin urmare, ar fi bine sa te orientezi catre o pereche de incaltaminte comoda, dar rezistenta, iar la Nike Romania sigur vei gasi ceva pe gustul tau.  Tot aici te poti orienta catre un rucsac, pentru a scapa de geanta incomoda si pentru a putea lua cu tine tot ce iti doresti atunci cand pleci la plimbare, fara sa fie nevoie sa te intorci la hotel.
  3. Tot inainte de a pleca ar trebui sa te documentezi foarte bine cu privire la locatia pe care o vei vizita, astfel incat sa te poti orienta foarte bine. Este ideal sa ai un ghid sau sa iti printezi cateva harti, caci doar asa vei putea profita la maximum de timp. Mai mult, ar fi bine sa te informezi cu privire la obiectivele turistice si sa iti faci un plan pe zile, mai ales daca esti genul care nu vrea sa rateze nimic important. In schimb, daca ai mai fost in orasul respectiv, te poti lasa purtat pe strazile lui si sigur o sa ai cu totul alt sentiment, decat daca vei alerga dupa obiective cat e ziua de lunga.
  4. Bineinteles, pentru o vacanta fara griji, trebuie sa te asiguri ca nimeni de la birou nu te va deranja. Cum faci asta? Pentru inceput, stabilesti cu HR-ul din timp perioada in care vei fi plecata. Daca mai ai o saptamana pana pleci, trimite un e-mail catre colaboratori pentru a-i anunta. De asemenea, in ceea ce priveste chestiunile urgente ar fi bine sa le delegi unor colegi care stii ca vor face fata cu brio. Este extrem de important ca in concediu sa uiti de tot ceea ce tine de job, pentru a veni cu forte proaspete, dar si pentru a reusi sa ai o vacanta reusita.4-5

 

  1. Alte doua lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere sunt reprezentate de acte si bani. In privinta celor dintai este absolut necesar sa le ai in regula. Astfel, uita-te foarte bine la termenul de valabilitate al pasaportului si chiar al buletinului, astfel incat sa nu ai vreo surpriza neplacuta si sa nu mai poti pleca. Mai mult, schimba banii din timp in euro sau in moneda locala si nu ii tine pe toti la un loc. Cu toate ca ai fi tentata sa ii iei tot timpul dupa tine, incearca sa eviti asta, intrucat niciodata nu stii ce ti se poate intampla. Daca esti adepta platilor cu cardul, ar fi bine sa iti verifici tot timpul tranzactiile cu ajutorul unei aplicatii.

Asadar, pentru o vacanta de vis  cauta o locatie exotica si vei avea parte de experiente inedite. Apoi, daca vrei ca aceasta sa fie una lipsita de griji si sa ai parte de o destindere totala este ideal sa tii cont de sfaturile de mai sus. Astfel, apeleaza la un sistem eficient de monitorizare a locuintei tale, pentru a putea verifica in orice moment starea acesteia. Pregateste bagajul cu mult inainte si fa-ti o lista pe care sa o bifezi pe masura ce pui totul. Nu uita ca o pereche de incaltaminte confortabila si rezistenta iti va fi extrem de utila. Apoi, inainte cu cateva zile stabileste un itinerariu, pentru a reusi sa ajungi la toate obiectivele turistice importante ale zonei. Ideal este sa nu fii deranjata de colegii de la birou si sa te asiguri ca acestia pot rezolva task-urile urgente care pot interveni.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial