16 aprilie 2024
Oraşul Pucioasa, terorizat de atacurile unei ursoaice. Soluţia autorităţilor: “Puneţi clopote”

Oraşul Pucioasa, terorizat de atacurile unei ursoaice. Soluţia autorităţilor: “Puneţi clopote”

atac2S-a instalat panică în oraşul Pucioasa, după ce o ursoaica a coborât din pădure în curţile oamenilor şi a ucis mai multe animale.

Scenele se petrec în toiul nopţii, aşa că localnicii trăiesc cu spaimă şi sunt nevoiţi să stea de pază cu rândul. Au cerut ajutor şi autorităţilor, dar până acum nimeni nu a găsit o soluţie la necazul lor.

De mai bine de două nopţi, localnicii din Pucioasa nu mai au linişte. Odată cu lăsarea întunericului, o ursoaica şi-a făcut un obicei din a coborî în curţile lor şi lăsând în urmă prăpăd.

atac1“A intrat pe aici pe la vecină prin grădina, a dărâmat gardul şi a început să mănânce. A mâncat găinile, după ce a mâncat găinile, a mâncat o iepuroaică mare şi încă doi mai mici”, spune un tânăr

Oamenii sunt convinşi că animalul a coborât din pădure în căutare de hrană aşa că au mers, speriaţi, la autorităţi că să reclame situaţia şi să ceară ajutor.

atac3“Paznicul de vânătoare mi-a spus că dacă omorâm ursul, ne da 40 de mii de euro amendă şi dosar penal. Ne-a spus să punem clopote, uitaţi am clopotele înşirate”, declara o localnică.

“Se pare că a produs nişte pagube în câteva gospodării din zona Niculesti, era o ursoaica cu pui, ceea ce înseamnă că a fost un animal periculos. Roată lumea îmi spune că a ucide un urs pentru a te apară este o infracţiune şi mai bine te manaca ursul decât să intri în puşcărie”, spune primarul oraşului.

atacDacă recurg la astfel de gesturi pentru a se apară, oamenii riscă să fie cercetaţi penal pentru braconaj.

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial