25 aprilie 2024
Oraşul Găeşti se transformă în bine cu ajutorul fondurilor europene

Oraşul Găeşti se transformă în bine cu ajutorul fondurilor europene

Oraşul Găeşti se transformă în bine, de la o zi la alta, cu ajutorul fondurilor europene!

Grogore Gheorghe, primarul localităţii, a dat de veste semnarea mai multor proiecte care vor prinde viaţă cu ajutorul banilor europeni.

Prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Primăria Găeşti a reuşit să obţină fonduri importante prin intermediul cărora spitalul din localitate va fi modernizat şi reabilitat la standarde occidentale.

Vin veşti bune însă şi pentru Liceul Dr.C.Angelescu. Unitatea de învăţământ va fi de asemenea modernizată, după ce administraţia din Găeşti a câştigat fonduri şi pentru reabilitarea acestui liceu.

“În luna ianuarie am semnat mai multe proiecte pe fonduri europene și am spus că vor urma și altele. Acum, pe 1 Februarie sunt în măsură să vă mai dau o veste excelentă, prin PNRR s-a aprobat proiectul: ,,Reabilitarea Spital Orășenesc Găești “, în valoare de 21.354.800,59 lei!

Se vor executa lucrări de: – Modernizare energetică pentru partea de reabilitaretermică a anvelopei- Modernizare energetică pentru sistemul de încălzire și preparare a apei calde menajere- Modernizare energetică a instalaţiei de iluminat- Modernizare energetică a sistemelor de ventilare naturală și ventilare mecanică- Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei: panouri solare fotovoltaice și pompe de căldură!

Prin implementarea acestor proiecte, cu aparatura medicală de ultimă generație, cu medici competenți, spitalul nostru va deveni unul de top, comparabil cu cele mai bune din țară!

Un nou proiect a fost aprobat prin PNRR: Reabilitarea Liceului Dr.C. Angelescu, corpurile Internat, Liceu, Atelier și Cantină”, în valoare de 11.497.806,29 lei!

Măsuri propuse pentru renovarea energetică a clădirilor(inclusiv a instalațiilor aferente acesteia):

– Sporirea rezistenței termice a plăcii sol, pereților exteriori și acoperișului- Înlocuirea tâmplăriei exterioare existente – Montare robineți cu termostat pr racordul corpurilor de încălzire- Asigurarea calității aerului interior prin ventilare naturală sau prin ventilare hibridăa clădirilor- Înlocuirea obiectelor sanitare – Utilizarea panourilor solare pentru prepararea apei calde de consum.

Urmează un alt proiect important”, a precizat Grigore Gheorghe, primarul oraşului Găeşti.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial