28 martie 2024
Oficialii CJD au cerut intervenţia de urgenţă a constructorului pentru repararea drumului rupt, de la Bezdead

Oficialii CJD au cerut intervenţia de urgenţă a constructorului pentru repararea drumului rupt, de la Bezdead

copertaCOMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel – Nicolae Comănescu, a efectuat alături de directorul general al Direcției Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu, și directorul general al societății comerciale Lucrări Drumuri și Poduri (SC LDP Dâmbovița SA), Cristian Avanu, o vizită de lucru pe sectorul DJ 710, Pucioasa – Bezdead, la limita orașului Pucioasa cu comuna Bezdead (pe sectorul Miculești – Măgura, km 3+500 – 5+550). În prezent, în această zonă, circulația rutieră se desfășoară restricționat, pe un singur sens, iar vizita de lucru de astăzi a avut ca scop constatarea stării de viabilitate a unui perimetru afectat de alunecări de teren.

Precizăm faptul că, urmare a precipitațiilor abundente din ultimii ani, care au determinat atât alunecări de teren, cât și eroziuni ale malurilor pârâului Bizdidel, partea carosabilă a drumului județean a fost avariată în mai multe zone, înregistrându-se burdușiri și tasări ale acesteia, precum și ruperi ale sectoarelor laterale.

Toate aceste aspecte au fost evaluate și inventariate prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, încă din anul 2015, semnalizate rutier corespunzător, iar o parte din porțiunile de drum afectate de calamități au beneficiat de finanțare din fonduri guvernamentale, contractele de execuție a lucrărilor fiind în desfășurare.

foto-20-1-În acest sens, cu privire la zona care a făcut obiectul constatărilor, Consiliul Județean Dâmbovița a contractat, în luna iunie 2017, lucrări de: refacere DJ 710, km 3+500, km 5+550, pe raza administrativă a orașului Pucioasa și a comunei Bezdead, în cadrul cărora se află și sectorul de drum mai sus-amintit, pe care s-au impus restricții de circulație. Inițial, lucrările au fost demarate la km 3+500, unde partea carosabilă a drumului județean a fost îngustată, activitățile fiind efectuate parțial.

Având în vedere că, în perioada de iarnă, lucrările la obiectiv au fost suspendate și urmare a agravării avariilor de la km 5+550, Consiliul Județean Dâmbovița a solicitat contractantului SC BUILDING CONSTRUCTION MEA SRL, prin scrisoarea nr. 3006/16.02.2018, intervenția de urgență cu lucrări de punere în siguranță a zonei, existând o confirmare telefonică a faptului că în data de 21 februarie 2018 se vor relua lucrările, sub stricta supraveghere a reprezentanților instituției noastre.

Direcţia Generală Infrastructură Locală a Consiliului Judeţean Dâmboviţa recomandă conducătorilor de autovehicule și în special a celor de transport persoane, atenţie sporită pe acest traseu, îndeosebi în tranzitarea zonelor afectate de alunecările de teren, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente şi să echipeze vehiculele în mod adecvat perioadei de iarnă.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial