6 mai 2024
O târgovişteancă a fost prinsă cu “mâţa-n sac”!

O târgovişteancă a fost prinsă cu “mâţa-n sac”!

hoata_magazinO femeie este cercetată de poliţişti după ce a sustras bunuri dintr-un magazin

Poliţiştii din Târgovişte au fost sesizaţi de administratorul unei societăţi comerciale din localitate cu privire la faptul că o persoană a sustras bunuri din magazin.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificată o femeie de 42 de ani, din Aninoasa, care, în timp ce se afla în incinta magazinului, a sustras produse în valoare de 180 de lei, trecând pe lângă casele de marcat fără să le achite.

Bunurile sustrase au fost recuperate şi predate societăţii prejudiciate.

Pe numele celei în cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt.

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiCercetați pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier

Poliţiştii din Dâmboviţa au depistat trei bărbaţi în timp ce conduceau autoturisme pe raza județului, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceştia au prezentat alcoolemii de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost transportaţi la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele lor, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului.

De asemenea, polițiștii au depistat alți patru bărbați în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule, ori aveau permisele de conducere reținute.

Cei în cauză sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

www.mariusbuga.ro_images_catuseUrmărit internaţional, depistat de poliţiştii din Răcari

Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Răcari au depistat pe raza localității Brezoaele un tânăr de 25 de ani, din București, urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, Judecătoria Sectorului 6 București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru o perioadă de un an, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

Cel în cauză a fost încarcerat în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Mărgineni.

www.mariusbuga.ro_images_aiorga2Acţiuni ale poliţiştilor dâmbovițeni

Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Găești au organizat o acţiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

Astfel, polițiștii au controlat 81 de autovehicule, au verificat 94 de persoane și au aplicat 68 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.085 de lei.

Din totalul amenzilor, 31 au fost pentru încălcarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002, 10 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 27 la alte acte normative.

De asemenea, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 100 de kilograme de legume a căror proveniență nu a putut fi justificată.

Totodată, în urma unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație desfășurată de polițiștii din Fieni, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier și au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.930 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut trei permise de conducere.

Atenție! Viteza poate ucide!

În perioada 01-02 aprilie a.c., polițiștii de la rutieră au acționat pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respect regulile de circulație, în special regimul legal de viteză.

Pe parcursul celor două zile, polițiștii au constatat 3 infracțiuni și au aplicat 584 de sancțiuni contravenționale, dintre care 407 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

14 conducători auto au fost amendați pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 de km/h .

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 25 de permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Poliția rutieră vă recomandă să conduceți prudent!

Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cause generatoare de accidente rutiere grave.

www.mariusbuga.ro_images_hotelCălătoria în străinătate, în siguranță

Dacă vă petreceți zilele libere în străinătate, polițiștii vă recomandă să aveți grijă de bunurile voastre, să schimbați banii doar la instituții financiare autorizate și să parcați mașina în locuri sigure.

Este important să vă informați, să fiți la curent cu noutățile privind nivelul de siguranță, legislația și obiceiurile din acea țară, atunci când urmează să călătoriți în străinătate. Sunteţi responsabili pentru orice încălcare a legilor locale, chiar dacă nu le cunoaşteţi.

Nu este recomandat să vă aventurați în regiuni puțin populate, cu trafic turistic scăzut.

Procurați-vă adresele, telefoanele ambasadelor sau consulatelor ţării noastre din statele în care urmează să vă petreceți sejurul mult așteptat pentru a putea solicita asistenţă consulară de specialitate, în caz de nevoie. Aceste informaţii vă sunt puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe – www.mae.ro!

Verificați agenţia de turism de la care urmează să achiziţionaţi biletele pentru vacanță și nu vă lăsaţi atraşi de preţurile tentante, întrucât ofertele “generoase” pot fi înşelătoare.

Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, nu păstraţi obiecte de valoare (telefoane, tablete, notebook-uri, aparate foto sau de filmat, etc.) în bagajele pentru cală!

Atunci când alegeți să ajungeți la destinație cu mașina, parcați autoturismul în parcarea proprie a hotelului sau a pensiunii unde veți fi cazat.

În cazul în care nu aveți parte de acest serviciu, ori pur și simplu ieșiți seara în oraș cu mașina, lăsați vehiculul în locuri sigure, în care este permisă parcarea. Nu lăsați bunuri de valoare în vehicul.

Este util să știți dacă emițătorul cardului dumneavoastră are sucursale în stațiunea/orașul în care călătoriți sau dacă veți găsi bănci deschise în week-end.

Schimbați banii numai la unitățile bancare ori la schimburi valutare autorizate și nu vă lăsați atrași de cursul extrem de avantajos pe care vi l-ar putea oferi persoane care vă abordează pe stradă.

Asigurarea de sănătate în cazul unei călătorii în afara țării este importantă, mai ales că unele destinații exotice impun condiții de sănătate speciale.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial