28 aprilie 2024
O tânără din Cobia a cerut ajutorul polițiștilor după ce fostul iubit ar fi început să o șantajeze

O tânără din Cobia a cerut ajutorul polițiștilor după ce fostul iubit ar fi început să o șantajeze

O tânără din Cobia a cerut ajutorul polițiștilor după ce fostul iubit ar fi început să o șantajeze.

Individul, de 20 de ani, dintr-o localitate din Argeș, ar fi filmat-o pe fostă parteneră în timpul unei partide de dragoste, iar ulterior i-ar fi spus că dacă nu se întoarce la el va face imaginile publice.

Cea vizată a mers însă la secția de poliție, iar anchetatorii au descins acasă la cel reclamat.

La data de 1 noiembrie a.c., în urma probatoriului administrat de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești – Formațiunea de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Slobozia, județul Argeș, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Pentru documentarea activității infracționale, polițiștii, sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară la imobilele utilizate de către tânărul de 20 de ani.

Ulterior, a fost pus în executare un mandat de aducere, persoana în cauză fiind condusă la sediul Poliției Orașului Găești, pentru audieri.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, fiind cercetat în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj și ultraj contra bunelor moravuri.

Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 19 spre 20 iunie a.c., dar și în după-amiaza zilei de 26 octombrie a.c., prin intermediul unei aplicații de mesagerie, ar fi amenințat o tânără de 20 de ani, din comuna Cobia, că va publica imagini video cu caracter compromițătoar pe rețelele de socializare și alte site-uri dacă nu își vor relua relația.

În plus, la data de 26 octombrie a.c., acesta ar fi postat pe o aplicație de mesagerie un clip video în timp ce ar fi fost întreținut un act sexual cu victima.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz. Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează IPJ Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial