30 aprilie 2024
Deţinuţii de la Penitenciarul Mărgineni au mers la ŞCOALA ALTFEL

Deţinuţii de la Penitenciarul Mărgineni au mers la ŞCOALA ALTFEL

Programul ”Școala altfel”

În săptămâna 02.04 – 06.04.2012 s-a desfășurat, în cadrul Penitenciarului Mărgineni, programul ”Școala altfel”, implementându-se un program cu un orar special format din activități cu caracter non-formal.

Pe toată perioada de desfășurare a programului au avut loc zilnic dezbateri ce au avut ca scop implicarea activă și responsabilă atât a elevilor din unitățile de învățămînt, cât şi a persoanelor private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Mărgineni pe diverse teme cum ar fi: consumul, prevenirea şi combaterea drogurilor precum şi a prevenirii faptelor cu violenţă în rândul elevilor. De asemenea, au avut loc întîlniri de informare a elevilor, cu participarea persoanelor private de libertate, pe tema delincvenței juvenile.

În cadrul programului ”Școala altfel” dezbaterile au avut loc la sediul Penitenciarului Mărgineni, dar și în comunitate, la instituțiile de învățământ din regiune (Școala Specială Târgoviște, Grup Școlar Industrial Moreni, Liceul Teoretic Ion Ghica din Răcari, Facultatea de Teologie, Facultatea de Științe economice, Facultatea de Științe umaniste, Liceul C. Anghelescu, C.N. Șerban Cioculescu Găești).

Totodată, în data de 05.04.2012, un număr de opt persoanele private de libertate din cadrul Penitenciarului Mărgineni au participat la o acțiune de plantare a unor puieți în localitatea Ulmi, cu scopul reâmpăduririi zonelor defrișate, precum și la igienizarea spațiilor verzi de la Mânăstirea Viforâta.

Pentru detalii şi informaţii suplimentare desemnăm ca persoană de contat pe domnul agent principal de penitenciare Iulian DUMITRESCU, telefon 0245.660210, int. 107, fax. 0245.660211, email larisa.pana@anp.gov.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial