14 mai 2024

O bătrână din Târgovişte a fost ACCIDENTATĂ şi ABANDONATĂ pe trecerea de pietoni!

accimf2ALEGE VIAŢA! Respectă regulile de circulație!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au fost sesizați că pe Bulevardul Unirii s-a produs un accident de circulație, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din cercetări, a reieșit că o femeie de 80 de ani, în timp ce era angajată în traversarea regulamentară a străzii, a fost acroșată și accidentată ușor de un autoturism al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea polițiștilor.

În urma verificărilor efectuate, conducătorul auto a fost identificat în persoana unei tinere de 19 ani, din Târgoviște.

De asemenea, un bărbat de 46 de ani, din Pucioasa, în timp ce conducea o bicicletă pe raza localității, nu s-a asigurat la schimbarea direcției de deplasare, fiind acroșat și accidentat de un autoturism.

Cele două victime au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Un alt bărbat de 41 de ani, din Văleni-Dâmbovița, în timp ce conducea un tractor pe raza localității, a avut alte preocupări în timpul deplasării, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat.

Din accident a rezultat decesul bărbatului.

În toate cele situații, poliţiştii au întocmit dosare penale.

el-gaeSiguranţa în şcoli, o prioritate a poliţiei dâmboviţene!

Siguranţa în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ constituie una dintre priorităţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Astfel, în luna martie a.c., poliţiştii au desfăşurat 445 de activităţi preventive pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ precum şi prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Din totalul acestora, 395 au constat în întâlniri interactive cu elevii, cadrele didactice şi părinţii, iar 19 au fost pe linia combaterii absenteismului şcolar.

În sfera activităţilor educative s-au înscris şi cele 44 de acţiuni ale poliţiştilor rutieri, prin intermediul cărora elevii au avut posibilitatea transpunerii în practică, în condiţii reale de trafic, cunoştinţele privind circulaţia pe drumurile publice.

Unităţile de învăţământ, şcolile şi liceele din judeţ au fost incluse în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, asigurându-se supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.

În fiecare zi, patrulele de ordine publică au fost prezente în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care s-au efectuat intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

De asemenea, au fost efectuate patrulări şi în perioadele când elevii nu au avut cursuri, întrucât multe dintre unităţile şcolare deţin terenuri de sport, frecventate adesea de copii.

Având în vedere neregulile descoperite în cadrul acţiunilor, au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, 17 la O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 11 la alte acte normative.

Poliţia dâmboviţeană atrage atenţia elevilor cu privire la importanţa adoptării unui comportament responsabil pentru a preveni implicarea în evenimente negative.

talha1Cercetați de poliţişti pentru încălcarea normelor rutiere

Poliţiştii dâmbovițeni au depistat doi bărbați în timp ce conduceau autoturisme pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule ori aveau permisul de conducere reținut.

Totodată, polițiștii din Fieni au oprit pentru control, pe DN 71, în localitatea Buciumeni, un autoturism condus de un bărbat de 63 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

De asemenea, un alt bărbat de 45 de ani a fost depistat de polițiștii Serviciului Rutier în timp ce conducea un autoturism radiat din circulație în luna iunie 2016 de autoritățile din Germania.

Pe numele celor în cauză, au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

www.mariusbuga.ro_images_catuseSurprins în timp ce încerca să sustragă bunuri dintr-o gospodărie

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Lucieni au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană necunoscută încearcă să sustragă bunuri dintr-o gospodărie.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au depistat un bărbat de 35 de ani, în timp ce se afla în curtea locuinței unei persoane din Lucieni cu scopul de a sustrage bunuri.

Pe numele celui în cauză, a fost întocmit dosar penal pentru tentativă la infracțiunea de furt calificat.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea probării întregii activităţi infracţionale ale bărbatului.

batutalu4Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița vă informează:

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au reținut trei bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 60 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, mărturie mincinoasă, influențarea declarațiilor și instigare la mărturie mincinoasă.

În sarcina bănuitului de 33 de ani s-a reținut că în ziua de 24 decembrie 2016 ar fi lovit un bărbat de 42 de ani, din Târgoviște.

În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că cei în cauză ar fi depus mărturii mincinoase referitoare la agresiune, ar fi influențat declarațiile martorilor și ar fi instigat la mărturii mincinoase.

În cursul acestei zile, bănuiții vor fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial