4 mai 2024
Târgovişte – Ce surprize au avut aceşti şoferi după ce i-au tras poliţiştii pe dreapta!

Târgovişte – Ce surprize au avut aceşti şoferi după ce i-au tras poliţiştii pe dreapta!

fel-polCOMUNICAT DE PRESĂ

Felicitări și sfaturi utile, oferite participanților la trafic

În perioada 14 – 15 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier și ai formațiunilor de profil le oferă participanților la trafic felicitări de Paște și recomandări preventive pentru a reduce riscul implicării în evenimente negative în timpul deplasărilor pe drumurile publice.

Poliția rutieră vă urează un PAȘTE FERICIT!

SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI,

ÎN LINIȘTE ȘI SIGURANȚĂ

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița va fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști de cult Ortodox și de cult Catolic, care, anul acesta, sunt sărbătorite în aceeași zi.

Astfel, în perioada 15 – 17 aprilie a.c., aproape 200 de poliţişti dâmbovițeni vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice.

În fiecare zi, peste 90 de patrule de siguranţă publică, dintre care 5 pedestre şi 90 auto, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

De asemenea, se vor institui dispozitive mixte de ordine și siguranță publică, în zona lăcașurilor de cult.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pe drumurile publice, în zona lăcaşurilor de cult, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi și aparatele radar.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

poliPoliţia rutieră, la datorie pentru un trafic sigur!

În perioada 14 – 16 aprilie a.c., poliţiştii de la rutieră sunt la datorie pe principalele drumuri naţionale şi judeţene şi acționează pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie şi salvarea de vieţi omeneşti.

La activităţi, participă şi efective de la ordine publică.

Prin acţiunile desfăşurate, poliţiştii urmăresc depistarea şi sancţionarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie, îndeosebi şoferii care rulează cu viteză excesivă sau conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

În prima zi de acțiune, polițiștii au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 157 de sancțiuni contravenționale, dintre care 88 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost reținute și 4 permise de conducere.

Poliţia rutieră recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic şi circule cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile meteo şi de drum .

Vă reamintim că viteza excesivă reprezintă principalul factor generator de evenimente rutiere.

Nu uitaţi! Cu cât viteza de deplasare este mai mare, probabilitatea producerii unui accident rutier creşte! Viteza induce stres conducătorului auto, determinându-l să recepteze un volum mai mare de informaţii într-un timp mai scurt şi reducându-i vigilenţa.

Aşadar, respectaţi normele rutiere şi vă veţi bucura de deplasări în siguranţă!

pol-bisAcţiuni ale poliţiştilor dâmbovițeni în perioada premergătoare sărbătorilor pascale

Patrulele de siguranţă publică, constituite suplimentar față de dispozitivele curente, în colaborare cu polițiștii specializați în investigarea criminalității economice, poliție rutieră și investigații criminale au acționat pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicit, asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum și pentru reducerea riscului rutier.

Poliţiştii s-au aflat şi în apropierea lăcaşurilor de cult, unde s-au desfăşurat manifestări religioase dedicate Sfintelor Sărbători de Paști, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 106 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 39.482 de lei şi au confiscat bunuri în cuantum de 2.000.

7 amenzi au fost aplicate conform Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 6 pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

De asemenea, 91 de participanți la trafic au fost sancționați pentru nerespectarea regulilor de circulaţie, fiind reținute și 3 permise de conducere.

cardCOMUNICAT DE PRESĂ

 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa reaminteşte cetăţenilor:

Atenţie la comerţul online ! Fiţi prudenţi astfel încât să nu deveniţi victima unor înşelăciuni în acest domeniu !

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de un tânăr de 28 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost înşelat.

Din cercetări a reieşit că acesta ar fi primit printr-o firmă de curierat o tabletă pe care ar fi comandat-o de pe un site destinat comerţului online şi pentru care ar fi plătit 280 de lei.

Ulterior, la deschiderea coletului, tânărul a constatat că tableta nu este funcțională.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

Pentru a nu deveni victima unei înşelăciuni în domeniul comerţului online, poliţia dâmboviţeană vă recomandă:

Nu plătiţi în avans bunurile comandate prin internet, de la persoane necunoscute; Se recomandă să folosiţi un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire. Plătiţi produsele după ce v-aţi asigurat că aţi primit ce aţi comandat.

Dacă vânzătorul îl presează pe cumpărător să încheie tranzacţia, acesta ar trebui să fie prudent.

Manifestaţi atenţie şi în cazul în care oferta este foarte tentantă; trebuie luată în considerare existenţa unor detalii care ar fi putut fi omise din anunţul de vânzare, iar pentru unele nelămuriri solicitaţi-i vânzătorului mai multe informaţii.

În cazul în care efectuaţi, totuşi, plata online pentru diferite produse, manifestaţi atenţie când oferiţi detaliile cardului de credit sau debit pe internet; verificaţi întotdeauna daca preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https:// înseamnă protocol securizat, iar http:// e necriptat).

Refuzaţi tranzacţia dacă vi se solicită codul PIN. Este normal să vi se ceară codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscripţionat pe spatele cardului). Vă recomandăm să folosiţi un card de debit dedicat tranzacţiilor online pe care să-l alimentaţi doar cu suma necesară achiziţiei.

Evitaţi operatorii economici care nu afişează date de contact complete (adresă, telefon, cod unic de identificare fiscală etc.) şi care se rezumă la o simplă adresă de e-mail.

Este recomandat să cumpăraţi de la companii cunoscute sau cu care aţi mai avut anterior contacte comerciale şi despre care nu există comentarii negative ale altor clienţi pe forumuri ori pe site-urile de evaluare a serviciilor.

Verificaţi politica respectivei companii de returnare a bunurilor pentru eventualitatea că nu sunteţi mulţumiţi de ceea ce aţi comandat.

Este recomandat să achiziţionaţi produse foarte scumpe de la companiile din afara României doar dacă puteţi verifica reputaţia lor şi satisfacţia clienţilor – există site-uri independente care evaluează calitatea serviciilor şi “liste negre” cu companiile care înşală clienţii.

Este important să tipăriţi la imprimantă comanda dumneavoastră, precum şi clauzele şi condiţiile ce apar pe site la momentul cumpărării, pentru situaţia în care ar exista vreo problemă mai târziu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial