19 aprilie 2024
Număr record de vizitatori la Curtea Domnească, la Târgovişte!

Număr record de vizitatori la Curtea Domnească, la Târgovişte!

Prima zi de “Şcoala Altfel” din istoria invăţământului românesc s-a desfăşurat şi la Târgovişte. Este vorba despre o primă zi dintr-o săptămână de program, interval în care elevii au venit la muzeele Complexului Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte. Astfel, în prima zi, s-a înregistrat un număr record de vizitatori, şi anume 5421.

În continuare, având în vedere perioada anului, elevii , în funcţie de atelierele pentru care optează, au posibilitatea să afle despre semnificaţia Sărbătorilor Pascale, fie vor desfăşura activităţi de popularizare a arheologiei în rândul copiilor prin mijloace interactive, teoretice şi practice, de restaurare a bunurilor de patrimoniu aparţinând muzeului şi, totodată, pot pune în practică etapele de lucru asupra unor vase etnografice.

Pot participa şi la vizionarea de filme istorice, care va avea loc zilnic, în sala de conferinţe a Muzeului Tiparului, iar un alt atelier se va desfăşura pe parcursul întregii săptămâni, în cadrul Cabinetului Numismatic, unde vor fi punctate teme despre apariţia monedelor pe teritoriul României şi cum arătau monedele împăraţilor romani.

Pe lângă aceste activităţi, ei mai pot confecţiona artefacte, ce urmează a fi dăruite de participanţi, copiilor din Centrele de plasament. O altă activitate inedită şi cu un impact puternic la elevii dâmboviţeni, este dedicată celor care vor să înveţe cum să tragă cu arcul, şi au acum ocazia să o facă gratuit, lângă Turnul Chindia, la Curtea Domnească. Lecţiile se desfăşoară pe tot parcursul săptămânii, zilnic, între orele 08.00-18.30.

“Şcoala Altfel” este, de fapt, un program dedicat activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare, o încercare de implicare a elevilor şi a profesorilor în activităţi de educaţie nonformală, care să pună în valoare talentele, preocupările şi competenţele elevilor în domenii cât mai diverse.

Biroul Relaţii Publice al C.N.M. “Curtea Domnească” Târgovişte

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial