14 mai 2024
Noi controale pe șoselele din Dâmbovița

Noi controale pe șoselele din Dâmbovița

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau a accidentelor de circulație produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Acțiunile polițiștilor au vizat și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de activități specifice, punctuale, cu efective mărite, pe raza întregului județ.

Astfel, la acțiunile preventiv – reactive, în sistem integrat, au fost angrenați polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, dar și luptătorii de la acțiuni speciale, jandarmi și polițiști locali.

În ultimele 24 de ore, peste 500 de persoane au fost legitimate, peste 380 de autovehicule au fost oprite pentru control și peste 130 de conducători auto au fost testați pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, au fost aplicate 396 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute 11 permise de conducere și au retrase 13 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor, 349 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și 42 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Valoarea amenzilor aplicate se ridică la 69.090 de lei.

Reamintim faptul că polițiștii dâmbovițeni vor continua acțiunile pentru siguranța cetățenilor.

Acțiune a polițiștilor de la Secția nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru

Polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au organizat o acțiune pentru combaterea faptelor antisociale și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, în cele trei ore de acțiune, polițiștii au oprit pentru control 45 de autovehicule, au legitimat 60 de persoane, au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.600 de lei, iar, ca măsură complementară au indisponibilizat 2 m3 de material lemnos pentru care nu erau deținute documente de proveniență.

Din totalul sancțiunilor, 48 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 6 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și una la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial