17 mai 2024
Titu şi Găeşti – Produse de firmă? De unde! Nişte făcături ordinare!

Titu şi Găeşti – Produse de firmă? De unde! Nişte făcături ordinare!

Acţiune a poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, pe linia respectării legislaţiei în domeniul protecţiei mărcilor şi indicaţiilor geografice

În ziua de 20 decembrie 2011, lucrători ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, împreună cu inspectori din cadrul D.S.V.S.A., au organizat şi executat o acţiune pe linia respectării legislaţiei în domeniul protecţiei mărcilor, pe raza oraşelor Titu şi Găeşti. Cu această ocazie, au fost verificaţi 28 de agenţi economici, fiind aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13 200 lei. Ca urmare a verificărilor şi cercetărilor efectuate, au fost identificate mai multe produse expuse spre vânzare, ce purtau mărcile „NIKE”, „ADIDAS”, „LEVIS”, „PUMA”, „TOMMY HILFIGER”, „POLO”, în valoare de 6700 lei, pentru care numitul I.M., administrator al societăţii, nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi de autenticitate.

Poliţiştii au procedat la ridicarea bunurilor respective, urmând a fi prezentate titularului de drepturi în vederea stabilirii autenticităţii acestora. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi care prejudiciază titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998 privind protecţia mărcilor şi indicaţiilor geografice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial