6 mai 2024
NEREGULI la secţiile de votare 214 şi 215! Fără urnă specială!

NEREGULI la secţiile de votare 214 şi 215! Fără urnă specială!

COMUNICAT DE PRESĂ

Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Democrat Dâmboviţa informează opinia publică în legătură cu următoarele:

În cadrul secțiilor de votare nr. 214 și 215, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare refuză să permită deplasarea urnei speciale la persoane netransportabile, chiar dacă acestea prezintă documente oficiale din care rezultă că sunt netransportabile, motivând că vor lua în considerare exclusiv documente medicale emise de către medicul curant.

Considerăm că prin această atitudine se încalcă în mod evident dreptul de a alege, dar și dispozițiile art. 42 alin. 22 (1) din Legea nr. 35/2008, dispoziții care stabilesc faptul că: Pentru alegătorii netransportabili din cauză de boală sau invaliditate, președintele biroului electoral al secției de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, însoțită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puțin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o ură specială și cu materialul necesar votării – ștampilă cu mențiunea „VOTAT” și buletine de vot – la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea. În raza unei secții de votare se utilizează o singură urnă specială.

Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secției de votare. Urna specială se poate deplasa numai în raza teritorială arondată la respectiva secție de votare.

Partidul Social Democrat a formulat plângere către Biroul Electoral de Circumscripție nr. 16 Dâmboviţa. Solicităm ca, în baza competenţelor atribuite de lege, să fie luate de urgenţă măsurile necesare pentru respectarea dispozițiilor Legii nr. 35/2008.

Organizaţia PSD Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial