17 mai 2024
GRAV! Primarul din Corbii Mari, anchetat PENAL pentru că ar fi împiedicat două tinere să meargă la vot!

GRAV! Primarul din Corbii Mari, anchetat PENAL pentru că ar fi împiedicat două tinere să meargă la vot!

“Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Corbii Mari au fost sesizaţi de către un bărbat din municipiul Bucureşti, cu privire la faptul că fiica sa, domiciliată în localitatea Corbii Mari, l-a anunţat telefonic că primarul localităţii instigă populaţia să nu se prezinte la vot.

Astfel, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Corbii Mari au demarat cercetările, fiind identificate numitele F.N., de 35 de ani şi F.L., de 33 de ani, ambele din localitate, care în timp ce se aflau la domiciliu, au fost ameninţate de primarul din localitate să nu se prezinte la procesul de votare, în caz contrar vor avea probleme cu acesta, în sensul că numitei F.N îi va lua cartea de identitate, punând-o în imposibilitatea de a se mai întoarce în Spania, unde aceasta lucrează.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de împiedicare prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 52 din Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare.

În cazul în care există persoane cărora le-au fost reţinute cărţile de identitate, le recomandăm să se adreseze la orice unitate de poliţie sau să apeleze 112, pentru a fi demarate cercetări în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Legea 3/2000 prevede la art. 52 următoarele: „împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Sursa – Poliţia Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial