18 mai 2024
Runcu – Multe solicitări ale urnei mobile!

Runcu – Multe solicitări ale urnei mobile!

COMUNICAT DE PRESĂ

Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Democrat Dâmboviţa informează opinia publică în legătură cu următoarele:

La nivelul comunei Runcu s-au înregistrat foarte multe solicitări ale urnei speciale (mobile), cereri care, însă, poartă aceeaşi semnătură, deşi solicitanţii sunt diferiţi.

Partidul Social Democrat a formulat SESIZARE către Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 16 Dâmboviţa. Rugăm să se aibă în vedere faptul că aceste cereri pentru urna specială sunt, în mod evident, nelegale. În plus, în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor de fals şi uz de fals, prevăzute şi sancţionate de dispoziţiile art. 290 şi 291 Cod Penal.

Totodată, am solicitat să se dispună ca preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare să analizeze cu foarte multă solicitudine fiecare caz în parte de solicitare a urnei speciale, astfel încât să fie evitate orice tentative de fraudare, fiind evident că solicitarea urnei speciale pentru o persoană în vârstă de aproximativ 30 de ani, fără acte medicale doveditoare, ridică multe semne de întrebare cu privire la temeinicia sa.

Invederăm faptul că, la acest moment, am depus deja plângere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals şi uz de fals!

Solicităm ca, în baza competenţelor atribuite de lege, să fie luate de urgenţă măsurile necesare pentru asigurarea corectitudinii procesului electoral!

10.06.2012

Organizaţia PSD Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial