27 aprilie 2024
Nepăsare, comoditate sau indiferență? ”Dacă tot luați din banii oamenilor, faceți un minim efort și veniți la ședințele de la primărie”

Nepăsare, comoditate sau indiferență? ”Dacă tot luați din banii oamenilor, faceți un minim efort și veniți la ședințele de la primărie”

”Dacă tot luați din banii oamenilor, faceți un minim efort și veniți la ședințele de la primărie…

Năpasarea, comoditatea și indiferența unora dintre consilierii locali par să fi depășit cote maxime.

Am aflat cu stupoare de la colegul meu, Ștefan Roată, consilier USR în comuna Hulubești, că aleșii locali din Hulubești își făcuseră un obicei să țină ședințele Consiliului Local pe… whatsapp! Și nu video sau audio, ci doar text…

De ce să se mai deranjeze domniile lor să vină în sala de consiliu? De ce să mai facă atâta efort să vină până la primărie, să facă mișcare, să piardă timpul pe drum? S-au ‘modernizat’ și vor să țină pasul cu tehnologia, așa că s-au mutat pe internet, pe aplicația whtasapp, în scris.

Noi, cei de la USR, am sesizat Instituția Prefectului Dâmbovița cu privire la această situație. Instituția a dispus verificări …

Așa cum era normal, în cele din urmă ni s-a dat dreptate și ședința de pe whtasapp a fost practic anulată, iar hotărârile luate prin mesajele text au fost abrogate și adoptate din nou.

Colegul nostru Ștefan Roată a reușit însă să îi supere și mai mult pe cei de la PSD și a propus ca indemnizația consilierilor locali să fie redusă la doar 2 la sută din salariul primarului, pentru a se aduce astfel mai mulți bani la bugetul local.

Ștefan a venit și cu inițiativa ca pe ordinea de zi a ședințelor de consiliu local să fie introdus și capitolul Diverse, care din motive ce ne scapă până acum, la Hulubești nu exista.

Ceva seriozitate în plus nu strică niciodată, iar munca, zău, nu a omorât pe nimeni…”, spune deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial