28 aprilie 2024
”Munții nu sunt gunoaie! Hai să le redăm culoarea!”

”Munții nu sunt gunoaie! Hai să le redăm culoarea!”

COMUNICAT DE PRESĂ

Munții nu sunt de gunoaie! Hai să le redăm culoarea!

Pe data de 5 octombrie, când sărbătorim Ziua Jandarmeriei Montane, vă invităm să curățăm împreună munții de gunoaie! 

Reprezintă o ocazie specială în care putem face ceva minunat pentru mediul înconjurător și pentru a reda frumusețea munților noștri.

Te poți alătura echipei jandarmilor montani și poți deveni parte a acestei acțiuni voluntare, pentru un mediu mai curat și sănătos. 

***

Joi, 5 octombrie a.c., se împlinesc 22 de ani de la înființarea structurilor de jandarmerie montană din cadrul Jandarmeriei Române.

Jandarmeria Montană este structura specializată a Jandarmeriei Române destinată menţinerii ordinii publice în staţiunile montane şi pe traseele turistice, fiind permanent prezentă în mijlocul turiștilor. 

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa există două posturi de jandarmerie montană, Postul de Jandarmi Montan Peştera care a fost înfiinţat la 9 octombrie 2004 şi este situat la o altitudine de 1620 m, în zona cunoscută sub numele Piciorul Babelor şi Postul de Jandarmi Montan Zănoaga, structură care a luat fiinţă în data de 01.08.2012, fiind situat la o altitudine de 1400 m, în zona Zănoaga din Munții Bucegi.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial