27 aprilie 2024
Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu” din Găești a dat lovitura la ”Festivalul Ecoul Pietrei Craiului”! Câte premii de excepție au obținut ai noștri!

Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu” din Găești a dat lovitura la ”Festivalul Ecoul Pietrei Craiului”! Câte premii de excepție au obținut ai noștri!

Palmaresul Casei de Cultură ”Dumitru Stanciu” s-a îmbogățit, în acest week-end, cu noi premii de excepție obținute de copiii și adolescenții înscriși la cercurile instituției.

Aceștia au participat la Festivalul ”Ecoul Pietrei Craiului”, care a avut loc la Zărnești, în județul Brașov, și care s-a aflat la ediție jubiliară, a X-a.

Peste 300 de copii și adolescenți din 25 de județe ale țării au concurat, în cele trei zile de festival, la secțiunile de dans și muzică, încercând să se remarce prin talent și pregătire.

Din juriul secțiunii de muzică au făcut parte conf.univ.dr. Felicia Filip (președinte juriu); regizor de operă, prof.univ.dr. Cristian Mihăilescu; muzicianul și dirijorul Ozana Barabancea, artistul Sava Negrean Budașcu; jurnalistul și producătorul TVR Smaranda Vornicu Shalit și cântăreața Nicola.

Din juriul secțiunii de dansuri au făcut parte coregrafii: Ciprian Cristolovean și Alexandra Săcărea.

Solista Alexandra Gâță a adus la Găești trofeul secțiunii Interpretare Muzică Pop Internațională – categoria 16 – 18 ani.

De asemenea, Grupul New Generation Junior a obținut locul I la Secțiunea Grupuri.

La înălțime a fost și Rebeca Arghir, care la doar 7 ani a câștigat premiul I la Secțiunea Interpretare Muzică Pop Internațională.

Larisa Andreea Rizescu s-a clasat pe locul al II-lea la Secțiunea Interpretare Muzică Pop Internațională – categoria 14 – 15 ani.

Soliștii și grupul vocal sunt pregătiți, în cadrul Casei de Cultură ”Dumitru Stanciu”, de Mariana Ionescu și Alin Simion.

Ansamblul ”Brâulețul”, pregătit de Alina Dumbravă și Alin Simion, a obținut locul I la Secțiunea Dansuri populare, coregrafia acestuia fiind apreciată la superlativ de juriu și public.

Deplasarea la Festivalul ”Ecoul Pietrei Craiului” a fost finanțată din bugetul local al Primăriei orașului Găești.

În cadrul Casei de Cultură, artiștii amatori nu plătesc niciun fel de taxă, dimpotrivă, cheltuielile de înscriere și participare în concursuri și festivaluri fiind suportate de administrația locală, în scopul identificării și cultivării talentelor locale, stimulării creativității și oferirii de alternative plăcute și educative pentru timpul liber.

Performanțele obținute în acest an, în toate concursurile la care am participat, validate prin jurii de renume, confirmă nivelul ridicat de pregătire oferit în cadrul instituției noastre.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial