3 mai 2024

Moreni – Uite ce a pățit după ce l-au găsit cu artificii!

www.mariusbuga.ro_images_artificiiPeste 2300 de articole pirotehnice, descoperite de poliţiştii  morenari

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 46 de ani, din Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta transporta ilegal 2382 de articole pirotehnice, din clasa I şi II.

Pe numele celui în cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor prevăzute de art. 346 din Codul Penal şi art.37 lit.a din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar bunurile au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Dâmboviţa au depistat pe raza municipiului Târgovişte doi bărbaţi, de 26, respectiv 42 de ani, în timp ce comercializau 12054 de articole pirotehnice, din categoria a II-a şi a III-a, a căror deţinere este interzisă.

 

Cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 346 din Codul Penal şi art 37 alin.1 lit.a şi c din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar bunurile au fost ridicate în vederea indisponibilizării.

 

Vă reamintim că în această perioadă, poliţiştii desfăşoară acţiuni pentru prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale ce reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice.

 

Activităţile vizează atât societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu materiale pirotehnice, cât şi persoanele fizice care încalcă regulile privind comercializarea acestui tip de produse, în zona pieţelor, târgurilor sau a centrelor comerciale.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial