6 mai 2024
Târgovişte – Cu cine au dat nas în nas elevii care chiuleau de la ore!

Târgovişte – Cu cine au dat nas în nas elevii care chiuleau de la ore!

chiulangiiAbsenteismul şcolar, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni!

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine publică, împreună cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar şi au efectuat verificări la agenţii economici amplasaţi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ.

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu produse din alcool şi tutun, a încălcărilor prevederilor legale privind protecţia consumatorului la unităţile de alimentaţie publică din vecinătatea şcolilor şi a căminelor-internat pentru elevi, precum şi a absenteismului şcolar.

Astfel, au fost desfăşurate 164 de controale, dintre care 78 în localurile de alimentaţie publică şi 86 în incinta şi zona adiacentă unităţilor şcolare, la care au fost angrenaţi 70 de poliţişti.

În urma activităţilor, au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.880 de lei şi au fost depistaţi 99 de elevi în timp ce absentau nejustificat de la cursuri.

De asemenea, au fost transmise informări către unităţile de învăţământ, în vederea dispunerii de măsuri conform competenţelor.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate periodic, întrucât siguranţa în şcoli şi prevenirea absenteismului reprezintă o prioritate pentru poliţia dâmboviţeană.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial