1 mai 2024
Mitropolitul Nifon a participat la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, hramul bisericii Mânăstirii Dealu

Mitropolitul Nifon a participat la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, hramul bisericii Mânăstirii Dealu

MITROPOLITUL NIFON A PARTICIPAT LA SĂRBĂTOAREA SF. IER. NICOLAE-HRAMUL BISERICII MÂNĂSTIRII DEALU

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie, în biserica Mânăstirii Dealu, cu participarea a numeroși credincioși, în ziua de 6 decembrie 2023, cu prilejul sărbătorii Sf. Ier. Nicolae – hramul acestei cunoscute ctitorii voievodale.

Din sobor au făcut parte: Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, Pr. Alin Ștefan, Secretar eparhial și Pr. Gabriel Voicilă, Consilier eparhial.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a subliniat faptul că sfinții sunt oglinda frumuseții dumnezeirii, stele ce strălucesc pe firmamentul Bisericii și care ne orientează mereu către Dumnezeu, ca mijlocitori, rugători și ajutători ai noștri, fiindcă prin ei se preamărește și se afirmă puterea și măreția dumnezeiască. Mare ierarh si apărător al credinței, Sfântul Nicolae reprezintă sinteza ascetismului sirian, noblețea civilizației romane și chintesența înțelepciunii grecești, ce exprimă, prin excelență, blândețea, generozitatea, bunătatea și iubirea față de aproapele. Iscusit misionar și unul din cei mai mari filantropi ai tuturor timpurilor, Sfântul Ierarh este unul dintre cei mai iubiți și mai cunoscuți sfinți ai Bisericii creștine, care ne oferă peste milenii un exemplu desăvârșit de ajutorare a aproapelui. De altfel, Moș Nicolae reprezintă simbolul său popular cel mai cunoscut în întreaga lume creștină, care oferă daruri cu multă generozitate și bucurie, mai ales copiilor.

Cea mai importantă și mai cunoscută necropolă voievodală munteană, Mânăstirea Dealu a fost restaurată prin grija Mitropolitului Nifon și a fost resfințită în anul 2018. Ea adăpostește în pridvorul ei, într-un frumos mormânt, capul Voievodului Martir Mihai Viteazul, primul mare întregitor de țară.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial