26 aprilie 2024
Senatorul Dragoş Popescu: “Îmi doresc să trăim toți în pace și libertate. Simplu și modest”

Senatorul Dragoş Popescu: “Îmi doresc să trăim toți în pace și libertate. Simplu și modest”

“Câteva gânduri despre sfidare.

Vedem la tot pasul manifestări populiste ale unor politicieni care își motivează gesturile ca fiind adresate cetățenilor, la bază având, spun ei, grija pentru cei care îi votează. Este de fapt o mare ipocrizie. Ei pledează pentru întoarcerea la popor, dar în realitate faptele și deciziile lor îi contrazic.

Așa cum unii, mai mici sau mai mari, invocă mult prea des în spațiul public valorile creștine pe care tocmai ei le încalcă flagrant, considerând că reprezintă Biserica.

Oamenii simpli sunt modești și trăiesc în comuniune cu semenii lor, încercând să se ajute și să se sprijine reciproc.

Oameni modești, fie ei și aleși în anumite funcții publice sau de reprezentare, sunt mereu în slujba cetățenilor. Zi de zi. Când vine vorba despre valori creștine eu mă gândesc la muncă, demnitate, importanța educației, libertatea conștiinței, a credinței, la libertatea de exprimare, apoi la bunăstarea comună și la puterea politică ca serviciu public. Mă mai gândesc la caracter sau la cinste, adevăr, dreptate, solidaritate, empatie, compasiune, etc.

Acum, în preajma Crăciunului, ar fi bine să reflectăm asupra a cine suntem cu adevărat. Sau cine am vrea să fim. Cât mai autentic și cu grijă de sine. Și mai ales cu respect față de propriile valori.

Pentru că cel mai important este să avem o viață cu sens. Viața oricum este o învățare permanentă. Și este despre a învăța cum să trăiești.

Eu îmi doresc să trăim toți în pace și libertate. Simplu și modest”, a precizat Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial