1 mai 2024

Ministrul Rovana Plumb, deputat PSD de Dâmboviţa, declaraţii de ultimă oră!

www.mariusbuga.ro_images_rovanapluDECLARATIE DE PRESA

              “Aceasta guvernare a obtinut cateva rezultate remarcabile: cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana, exporturi mai mari decat importurile la produse agroalimentare, cresterea productiei industriale, cel mai bun scor la ”Eficiența guvernării” din ultimii 20 de ani – potrivit Bancii Mondiale.

Dar rezultatele de care eu ma bucur cel mai mult sunt faptul ca am reusit sa cream locuri de munca penu tineri, sa marim pensiile, sa reintregim salariile taiate, sa crestem alocatiile pentru copiii din familiile sarace, sa crestem alocatia de hrana pentru copiii aflati in plasament, sa suplimentam cuantumul alocatiei de hrana zilnica pentru persoanele varstnice si cele cu dizabilitati din centrele de ingrijire, sa marim indemnizatiile persoanelor cu handicap.”

                                       Deputat PSD de Dambovita, ROVANA PLUMB

     Ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice

   COMUNICAT DE PRESĂ

www.mariusbuga.ro_images_muncaMasuri directe si indirecte pentru stimularea crearii de locuri de munca

o Reducerea CAS.

o Neimpozitarea profitului reinvestit.

o Subventionarea locului de munca pentru incadrarea somerilor peste 45 ani sau unici sustinatori ai familiilor monoparentale si pentru cei care mai au 5 ani pana la pensie.

o Subventii pentru incadrarea absolventilor si prime de incadrare

o Stimulente pentru mobilitatea fortei de munca.

o Ajutor de 100.000 euro pentru dezvoltarea afacerilor in 2014 prin schema de minimis adoptata de guvern.

o Statul suporta jumatate din valoarea totala a cheltuielilor salariale in cazul firmelor care creeaza minimum 20 de locuri de munca.

o Statul suporta pe un an contributiile sociale aferente datorate de firme care angajeaza pe minimum 2 ani tineri in varsta sub 25 ani si peste 45 ani.

o Programele de stimulare a tinerilor intreprinzatori: Programul Kogalniceanu, programul de Growing Up.

o Proiectul „Garantii pentru tineri” in vederea imbunatatirii accesului pe piata muncii.

o Capitalizarea Fondului de Garantare pentru IMM-uri. Sprijinirea IMM-urilor aflate in dificultate din cauza crizei economice prin instituirea de catre Guvernul Romaniei a unei scheme de garantii de 2 miliarde de lei (aproape 500 mil. euro) pentru credite de 4 miliarde de lei destinate IMM-urilor (aproape 1 miliard de euro).

                                       Deputat PSD de Dambovita, ROVANA PLUMB

     Ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice

COMUNICAT DE PRESA

pensi4Masuri luate de Guvern pentru pensionari

           “Pe lângă faptul că le suntem profund recunoscători pentru toată munca depusă şi sacrificiile făcute pentru a clădi societatea în care trăim, dorim să ii asiguram că grija faţă de ei face parte din preocupările noastre cele mai importante. Vrem să trăim într-o societate solidară şi muncim zilnic pentru a reduce inegalităţile şi decalajele de dezvoltare. Viziunea Guvernului este aceea că solidaritatea reprezintă un instrument economic şi social, absolut necesar pentru o societate echilibrată şi care se dezvoltă. De aceea persoanele vârstnice au fost, din prima zi, una dintre priorităţile noastre şi rămân în continuare”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

§ Una dintre primele masuri pe care actualul Guvern a luat-o a fost aceea de a returna banii retinuti ilegal pensionarilor la plata CASS. Am reparat atunci o nedreptate, una din multele care s-au facut in trcut;

§  Urmatorul pas a fost acela de a creste valoarea punctului de pensie de la 732,8 lei la 762,1 lei;

§  Chiar si asa, sunt multi pensionari cu venituri mici, care se descurca greu cu cheltuielile zilnice. Pentru acestia am venit cu o serie de masuri de sprijin:

o   Am introdus ajutoare pentru plata facturii la energie; am majorat cuantumul ajutoarelor pentru incalzire; am redus TVA la paine de la 24% la 9%; am redus factura la energie in 2013 (cu 5%), prin amanarea acordarii unei cote de certificate verzi pentru producatorii de energie regenerabila.

§  Am majorat pensiile militarilor care fusesera recalculate in scadere de catre fosta guvernare.

§ In noul buget exista posibilitatea ca pensiile sa fie indexate cu pana la 5 procente. Acest proces de crestere a pensiilor si de reparatie sociala continua.          Nivelul de trai al pensionarilor trebuie sa creasca, pentru ca e dreptul si meritul acestor oameni care au muncit toata viata!

§  Inca de la inceputul mandatului am incercat sa imbunatatim calitatea serviciilor medicale si sa crestem accesul pensionarilor la aceste servicii:

o   Guvernul a aprobat un numar de 60.000 de bilete pentru tratament balnear pentru anul 2014

o   Am redeschis 12 spitale inchise de guvernarea PDL, de aceasta masura beneficiind 480.000 de romani; am transformat alte 12 in centre de sanatate;

o   Am alocat fonduri suplimentare pentru plata medicamentelor;

o   Am extins sistemul SMURD la nivel national;

o   Asiguram reconditionarea si dotarea, pana in anul 2016, a ambulatoriilor de specialitate din spitale.

– Am majorat pensiile militarilor care fusesera recalculate in scade de catre fosta guvernare

-Am amnistiat fiscal pensionarii care, dintr-o eroare administrativa, au primit mai multi bani si care, potrivit legii, ar fi trebuit sa ii returneze statului.

                                       Deputat PSD de Dambovita, ROVANA PLUMB

     Ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial