12 mai 2024

Dâmboviţa – NEREGULI în trafic! Uite peste ce au dat poliţiştii

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiPatru persoane sunt cercetate de poliţişti, pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au depistat-o pe numita N.M., de 36 de ani, din Raciu, în timp ce conducea, pe raza localităţii, un moped neînregistrat în circulaţie.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că femeia nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acesteia, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat/neînregistrat, potrivit legii” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un tânăr, din Republica Moldova, care avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Tânărul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.

Totodată, un bărbat, de 26 de ani, din Comişani, a fost depistat la volanul autoturismului, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie de 0.44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Un alt bărbat, din Mătăsaru, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, după ce a fost depistat de poliţişti conducând un autoturism pe raza localităţii, deşi nu avea acest drept.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial