18 mai 2024
IPJ Dâmboviţa – Mai multe controale, mai multe acţiuni, mai multă siguranţă!

IPJ Dâmboviţa – Mai multe controale, mai multe acţiuni, mai multă siguranţă!

poliDin dispoziția inspectorului general al Poliției Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, au fost intensificate, pentru perioada 12 – 14 mai 2017, acţiunile menite să menţină un climat de siguranță publică, să combată faptele ilegale şi să salveze vieţi, prin prevenirea accidentelor de circulaţie.

La data de 13 mai a.c., în județul Dâmbovița, peste 160 de poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, intervenţie rapidă şi transporturi au acţionat, în sistem integrat, pe toate liniile, pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor.

În urma tuturor activităţilor, au fost aplicate 720 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 99 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 4 la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 8 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și 51 la alte acte normative.

De asemenea, fost aplicate 558 de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. nr. 195/2002, au fost reținute 7 permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale se ridică la 131.519 lei.

Au fost ridicate în vederea indisponibilizării 3 arme și au fost confiscate bunuri în valoare de 1.650 de lei.

Poliţiştii de ordine publică au desfășurat 10 acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se comit, de regulă, în zona discotecilor, barurilor, night club-urilor şi a altor localuri de alimentaţie publică. Au fost constatate 4 infracţiuni, dintre care două la Legea nr. 46/2008 privind Codul Silvic.

Poliţiştii rutieri s-au aflat în teren, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru fluidizarea traficului rutier pe drumurile naţionale ce tranzitează județul, în funcţie de creşterea valorilor de trafic.

În urma controalelor, au fost constatate 9 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 3 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Pe linia de arme, explozivi și substanțe periculoase, poliţiştii au desfăşurat două acțiuni pe linie de arme/braconaj, în urma cărora au fost constatate 4 infracţiuni la regimul armelor și munițiilor.

Pe linie de arest la domiciliu, au fost efectuate 10 verificări la locuinţe, fiind constatate 3 încălcări ale obligațiilor.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au înregistrat două dosare penale, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Suntem în continuare la datorie! Dacă aveți nevoie de ajutor sau sunteți martorii unei fapte antisociale, anunțați cel mai apropiat polițist sau sunați la numărul 112!

accl2Razie a poliţiştilor dâmboviţeni

În noaptea de 13/14 mai a.c., poliţiştii dâmboviţeni au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Astfel, au fost controlate 337 de autovehicule şi au fost verificate 507 persoane.

Poliţiştii au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 304 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 68.335 de lei.

Din totalul amenzilor, 38 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 3 la O.U.G. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români și 36 la alte acte normative.

De asemenea, 230 de participanți la trafic au fost sancționați pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G. 195/2002.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reținut 3 permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.

pist2Articole textile și de uz casnic, confiscate de polițiștii dâmbovițeni

În ziua de 13 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Răcari au oprit pentru control, pe raza localității, un autoturism condus de o femeie de 57 de ani.

În urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit că aceasta transporta 230 de articole textile și de uz casnic pentru care nu a putut prezenta documente justificative de proveniență.

De asemenea, s-a stabilit că femeia ar fi intenționat să comercializeze bunurile pe raza orașului Răcari.

S-a procedat la sancționarea contravențională a celei în cauză pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, iar bunurile descoperite au fost confiscate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial