9 mai 2024
MECIUL ORGOLIILOR! Gică Popescu nu-l vrea pe Zotic la Chindia!

MECIUL ORGOLIILOR! Gică Popescu nu-l vrea pe Zotic la Chindia!

Vestea că Ghiorghi Zotic este favorit să preia funcţia de preşedinte la Chindia Târgovişte a cutremurat din temelii lumea fotbalului dâmboviţean, bulversată de o asemenea bombă de presă. Finanţatorul FCM era ieri în culmea fericirii, mai ales că a purtat câteva discuţii încurajatoare la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. „Toată lumea mă doreşte, toţi spun că aş fi potrivit ca preşedinte la Chindia. Oferta a venit din partea unor oameni importanţi din preajma preşedintelui Florin Popescu şi nu e de refuzat. Trebuie să pun însă şi nişte condiţii, vreau un audit la momentul preluării, să nu am probleme. Cred că decizia finală nu ne va aparţine nouă, ci domnului Crăciunescu, în continuare preşedintele clubului”. La fel de entuziasmat era ieri şi Severin Anghelinu, delegatul celor de la FCM Târgovişte, hotărât să se înhame la o muncă dublă. „Eu spun că numirea domnului Zotic ar aduce mai multe avantaje decât dezavantaje, atât pentru Chindia, cât şi pentru FCM, dar mai ales pentru fotbalul dâmboviţean. Suntem pregătiţi pentru o nouă provocare la Târgovişte”.

„Zotic minte când spune că a fost ofertat să vină președinte la Chindia”

Bucuria lui Zotic şi a oamenilor săi a fost însă de scurtă durată, surpriza venind din partea preşedintelui de onoare Gică Popescu, fostul internaţional oferind în exclusivitate pentru Jurnal de Dâmboviţa un mesaj dur, îngrijorător pentru şeful lui FCM. „Domnul Zotic minte când spune că a fost ofertat să vină preşedinte la Chindia, eu nu am mai vorbit cu dumnealui de câteva luni bune. Nu ştiu dacă îl vrea cineva la Chindia, dar ştiu că eu sunt cel care stabileşte cine va fi preşedinte, după o consultare cu partenerii din proiect, iar domnul Zotic nu e profilul de conducător pe care mi-l doresc. Eu vreau un preşedinte care să ştie fotbal, aşa cum este domnul Crăciunescu. Dumnealui este în continuare preşedintele Chindiei şi vom lua în calcul o variantă de schimb doar în momentul în care îşi va pune semnătura pe funcţia de preşedinte a Comisiei Centrale a Arbitrilor. Trebuie să recunosc că am vorbit mult în ultima vreme cu dumnealui pe seama posibilului succesor, iar cea mai potrivită variantă ar fi una locală. Rămâne să existe una pe măsura cerinţelor, altfel vom apela la un preşedinte din lumea fotbalului românesc”. După ce şi-a exprimat punctul de vedere vizavi de o posibilă colaborare cu Ghiorghi Zotic, de care nici nu vrea să audă, Gică Popescu i-a transmis un mesaj aproape la fel de dur şi antrenorului Silviu Dumitrescu, poate chiar un ultimatum. „Până în acest moment nu m-am gândit la o schimbare pe banca tehnică, însă domnul Silviu Dumitrescu trebuie să înţeleagă un lucru, doar rezultatele sunt cele care ţin un antrenor în funcţie. Chiar şi suporterii ar trebui să aibă mai multă răbdare, nu mai suntem în Liga a III-a să-i batem pe toţi”. Gică Popescu aşteaptă un rezultat bun sâmbătă, la Slatina, unde are intenţia de a veni pentru a susţine echipa.

„Gică Popescu dorește probabil un Președinte de la Olt sau Calafat”

Debordând de optimism în prima parte a zilei de ieri, Ghiorghi Zotic s-a dezumflat repede când a auzit mesajul lui Gică Popescu, ba chiar şi-a pierdut binişor cumpătul. „Probabil că domnul Gică Popescu este supărat pe mine din cauza conflictului pe care l-am avut pe un subiect sensibil, ori poate că l-a deranjat că am cerut un audit la club. Poate doreşte preşedinte la Chindia pe cineva de la Olt sau de la Calafat, nu mă deranjează dacă nu sunt acolo, eu am jucăria mea. Îmi pare rău că dânsul are o impresie proastă despre mine, probabil ştie despre nişte hârtii care sunt undeva, dar pe care le-am blocat, fără să fac rău la nimeni. Rămâne prietenul meu şi niciodată nu voi activa acele documente, i le voi da să le păstreze ca amintire atunci când o să aibă o părere mai bună despre mine. Dacă nu mă iubeşte dânsul, domnul Crăciunescu ştie mai bine despre acele hârtii, poate a avut răbdare să le citească, că domnul Popescu nu prea are timp, e om mare pe la UEFA. Gică Popescu are un dosar penal şi de acolo cred că pleacă totul”. În ciuda poziţiei ferme de refuz a lui Gică Popescu, Zotic speră să-l convingă de faptul că este preşedintele potrivit pentru Chindia. „Să preiei acest post reprezintă o responsabilitate extraordinară şi trebuie luate nişte măsuri urgente, după o analiză atentă a activităţii clubului, începând cu femeia de serviciu. Dacă nu sunt rezultate la Chindia, nu este de vină antrenorul, altcineva trebuie tras de ureche, dar nu vede nimeni unde e problema. Eu pot face mult bine echipei, am mai jucat în Ardeal şi ştiu cum stă treaba în această serie”. Agreat de conducătorii locali ai echipei, după ce şi-ar fi anunţat disponibilitatea de a merge politic alături de PDL şi de Florin Popescu sau de Gabriel Boriga, Ghiorghi Zotic se loveşte însă de refuzul lui Gică Popescu, ce se aude că va veni cu două variante de preşedinte apropiate lui, adică Bogdan Stelea sau Sorin Lungu, ultimul rudă şi bun prieten.

Crăciunescu nu se bagă, a plecat…

Chiar dacă Gică Popescu încă mai aşteaptă un transfer oficial al lui Crăciunescu de la Chindia la CCA, fostul arbitru nu mai lasă nici o urmă de îndoială asupra mutării. „Din acest moment Chindia Târgovişte intră pentru mine în categoria celorlalte echipe din fotbalul românesc. Am trăit acolo o experienţă extraordinară, am lucrat cu oameni deosebiţi, dar din acest moment responsabilitatea mea este alta. Vă rog să nu mă amestecaţi în numirea noului preşedinte şi nici în alte strategii sau jocuri de culise. V-am spus că eu am colaborat foarte bine cu domnul Zotic, ne-a ajutat cu ce a putut, dar nici nu l-am recomandat ca înlocuitor al meu. De fapt, nu am recomandat pe nimeni, pentru că nu mai este treaba mea”. Dacă Ion Crăciunescu s-a detaşat de subiect, pe bună dreptate, aproape toţi cei de la Chindia sunt îngroziţi de perspectiva de a lucra cu Zotic, conştienţi că vor zbura de la club mai devreme sau mai târziu. Nici opinia publică nu este încântată de această mutare, care nu este chiar aşa de rea cum pare. Dimpotrivă.

Bălașa în locul lui Silviu?

Toată această nebunie a alimentat starea de încordare de la Chindia, vizibilă până şi la un meci şcoală între prima echipă şi cea de juniori, jucat şi el în tensiune. Puştii au acuzat intrările dure ale seniorilor, unul chiar a părăsit terenul, iar antrenorul Cristian Ţermure a plecat la vestiare mai devreme, supărat că a intervenit peste el Ţâcă Zamfir. „Nu am avut în intenţie de a-l deranja în vreun fel pe domnul Ţermure, însă acel joc a fost conceput pentru a ajuta prima echipă, ori aveam nevoie de un presing mai insistent al juniorilor. La final am mers la Cristi şi ne-am pupat, sper să-i treacă supărarea”, a explicat Zamfir, cel care coordonează activitatea de la centrul de copii şi juniori, dar şi supervizează şedinţele de pregătire ale echipei de seniori. Ca tacâmul să fie complet, la Chindia au apărut şi variante noi pentru postul de antrenor, sursele noastre informându-ne că se pregăteşte aducerea lui Cristi Bălaşa, acum la AS Doiceşti, dorit de greii locali ai echipei. „Vă spun sincer că pe mine nu m-a contactat nimeni de la Chindia, însă poate că o vor face dacă nu va ieşi bine la Slatina”, s-a limitat să spună Bălaşa.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial