2 mai 2024
MECIUL GREILOR! Baciul, condiţionat de Ţuţuianu!

MECIUL GREILOR! Baciul, condiţionat de Ţuţuianu!

❚ Noul preşedinte al CJD va trebui să hotărască dacă îl va menţine în proiect pe Gică Popescu, între cei doi existând o primă discuţie la începutul săptămânii trecute ❚ Foarte elegant, Ţuţuianu l-a făcut pe Gică să-i înţeleagă mesajul, adică se poate continua, dar în alte condiţii ❚ Gică ţine foarte mult să fie stăpân pe decizii, astfel încât să aibă control absolut la Chindia şi libertatea de a-şi alege echipa, pentru a-i juca pe fotbaliştii aduşi de la Craiova ❚ „Baciul” a înţeles că nu poate risca o colaborare şi viitorul Chindiei pentru cadrele PDL aduse aici de Florin Popescu, Gabriel Boriga sau Ciprian Iugulescu, multe dintre ele făcând campanie anti Ţuţuianu ❚ UVT impune noi tarife de cazare, de la sub 200 lei pe lună, la 35 lei pe zi, dar numai în măsura locurilor disponibile din campus, dacă vor exista

Chindia ar trebui să reia antrenamentele peste o săptămână, să stabilească lotul cu care se pleacă la drum, să perfecteze anumite transferuri, să renunţe la câţiva jucători, să stabilească detaliile legate de pregătirea centralizată sau de calendarul meciurilor de verificare, să se reorganizeze la nivelul cadrelor, a structurii administrative şi a băncii tehnice şi să facă multe altele până la reluarea campionatului, programată pentru 20 august, pe 10 expirând termenul pentru legitimări, transferuri sau înregistrări de contracte.

Dacă alegerile locale ar fi fost programate cu câteva săptămâni mai târziu, situaţia ar fi fost şi mai complicată, transferul de putere necesitând o perioadă de timp, la fel şi procedurile de instalare şi de evaluare a situaţiei. În acest moment, viitorul Chindiei depinde de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, mai precis de noul preşedinte Adrian Ţuţuianu, care va avea o mare responsabilitate în perioada imediat următoare.

Cel care l-a învins pe Florin Popescu va trebui să hotărască dacă îl va menţine în proiect pe Gică Popescu, între cei doi existând o primă discuţie la începutul săptămânii trecute. Ţuţuianu a solicitat o analiză contabilă la club, pentru a se informa atent înainte să-i ofere un răspuns fostului internaţional.

Jucătorii nu și-au primit salariile pentru luna mai

Pentru viitorul acestui proiect şi al fotbalului târgoviştean, raţiunea ar trebui să învingă orgoliile, iar continuarea unei colaborări Gică Popescu – autorităţi pare cea mai bună soluţie, chiar dacă „Baciul” a apărut alături de fostul preşedinte al CJD, Florin Popescu, în diverse acţiuni cu caracter electoral.

„Nu cunosc cine mai candidează pentru funcţiile locale din partea altor partide, cum se numesc aceşti oameni?”, declara cu seninătate şi o uşoară ironie la inaugurarea bazei sportive de la Hagioaica.

Iată că acum depinde de cel care l-a bătut în alegeri pe prietenul Florin, prea sigur pe o victorie transformată într-un eşec. Gică trebuie să fie realist şi să accepte că nu se mai poate continua în condiţiile iniţiale, în care el să deţină controlul absolut la un club unde apar şi fonduri publice, de la CJD şi Primăria Târgovişte.

Foarte elegant, Ţuţuianu l-a făcut pe Gică să-i înţeleagă mesajul, adică se poate continua, dar în alte condiţii. Trebuie spus că jucătorii nu şi-au primit salariile aferente lunii mai, vicepreşedintele Sorin Lungu având şi o dilemă.

„Nu înţeleg cum alte cluburi, de exemplu Delta Tulcea, a găsit variante să poată plăti salariile fotbaliştilor din bani publici, iar noi nu o putem face”.

Aici e un subiect greu şi merită o atenţie specială. Ar fi şi o veste bună, anume că Fotbal Club Chindia Târgovişte este constituită ca structură de drept privat, cel puţin aşa reiese din răspunsul oferit de club pe solicitarea noastră venită pe Legea 544/2001, deci nu intră sub incidenţa circularei federale, care curăţă cluburile sportive de drept public.

„Aşteptăm un răspuns din partea domnului preşedinte Ţuţuianu, pe care îl rugăm să numească un om pentru a-i pune la dispoziţie documentele clubului”, a mai spus Lungu.

Vrem să creștem copiii județului, nu pe ai lui Gică

Gică ţine foarte mult să fie stăpân pe decizii, astfel încât să aibă control absolut la Chindia. Asta presupune libertatea de a-şi alege echipa, atât la nivelul conducerii administrative, al celei tehnice dar, mai ales, la nivelul centrului de copii şi juniori. „Baciul” are interesul ca fotbaliştii să-i joace, în special juniorii, dovadă că nu a fost interesat decât de cei mari (A), transferaţi de la şcoala din Craiova, ignorând total grupele mici (B, C, D, E), formate din localnici.

Pe noi ne interesează mai puţin, chiar deloc, să creştem la Chindia copiii lui Gică, aduşi sub formă de împrumut, scopul fiind să ajutăm juniorii judeţului, lăsaţi de izbelişte odată cu îndepărtarea lui Ionel Pitaru şi cu implicarea lui Popescu. Pentru a se ajunge la o soluţie mulţumitoare, Adrian Ţuţuianu şi Gică Popescu ar trebui să stabilească împreună organigrama clubului, care să fie completată cu oamenii fiecăruia.

Un tip abil, Gică a înţeles că nu poate risca o colaborare şi viitorul Chindiei pentru cadrele PDL aduse aici de Florin Popescu, Gabriel Boriga sau Ciprian Iugulescu, multe dintre ele făcând campanie anti Ţuţuianu. Protejaţii de partid nici nu au confirmat, dovadă că s-au făcut de râs la juniorii mici, fiind depăşiţi de echipe de sat, precum AS Doiceşti sau FCM Târgovişte (Şotânga). Cu toţii trebuie înlocuiţi, indiferent de presiunile care se fac pentru a rămâne pe posturi.

Valahia nu prea mai vrea fotbaliști în campus

Pe lângă faptul că mediul de afaceri local nu a fost interesat de echipa de fotbal Chindia, până şi Universitatea Valahia Târgovişte impune noi tarife la nivel de cazare. Dacă până acum clubul achita sub 200 lei lunar pentru cazarea unui sportiv, foarte probabil va trebui să suporte un tarif în regim hotelier, de 35 lei pe zi, cum apare propunerea Consiliului de Administraţie către Senatul UVT.

„Chiar şi în aceste condiţii de cazare în regim hotelier e mică posibilitatea ca sportivii de la Chindia să mai poată fi găzduiţi în campusul universitar. Oferta pentru admitere este foarte mare, iar prioritate au studenţii noştri, urmând să le asigurăm cazare gratuită celor din primul an care locuiesc foarte departe”, ne-a transmis conf.univ.dr. Călin Oros, noul rector al UVT, perceput mai degrabă ca un apropiat al PDL.

„UVT se numără printre cei patru acţionari ai FC Chindia Târgovişte, contribuind la capitalul de 750 lei, cu care s-a demarat proiectul. Singura contribuţie şi obligaţie a UVT a fost aceea de a le asigura fotbaliştilor cazare în campus, la un preţ modic, lucru care nu va mai fi posibil. Nu sunt restanţe financiare din partea clubului Chindia”, ne-a transmis rectorul Oros, fost jucător de divizia C la Unirea Dej, care a refuzat orice comentariu legat de o prelungire a colaborării dintre Gică Popescu şi autorităţile locale.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial