13 mai 2024

Masa de operație, veche de 33 de ani a secției de Urologie din Spitalul Orășenesc Pucioasa, va fi înlocuită cu o masă modernă

sppu1Comunicat de presă

Masa de operație, veche de 33 de ani a secției de Urologie din Spitalul Orășenesc Pucioasa, va fi înlocuită cu o masă modernă în valoare de 92.000 de lei, donată de HeidelbergCement România

HeidelbergCement România continuă acțiunile de sprijinire a comunităților locale în care își desfășoară activitatea. Compania va acorda o sponsorizare în valoare de 92.000 de lei, destinată achiziției unei mese de operație, pentru dotarea secției de Urologie a Spitalului Orășenesc din Pucioasa, județul Dâmbovița. Investiția a fost aprobată în cadrul ședinței Consiliului Local de astăzi, 26 aprilie 2018.

Spitalul Orășenesc Pucioasa, județul Dâmbovița, deservește o populație de 60.000 de locuitori, în principal din Pucioasa și Fieni și 11 comune arondate. Unitatea medicală furnizează servicii medicale complexe și are o capacitate de 270 de paturi, în cadrul acesteia funcționând 13 secții și compartimente, precum și un Ambulatoriu integrat. Spitalul are o adresabilitate crescută și un număr mare de intervenții chirurgicale – cel puțin 2 intervenții, zilnic.

Numărul total al pacienților spitalizați și tratați în secția de Urologie a unității medicale este de aproximativ 700 de persoane, dintre care 514 au suferit intervenți chirurgicale. În acest context, dotarea spitalului cu o masă de operație este necesară pentru asigurarea unor servicii medicale chirurgicale de calitate și pentru creșterea gradului de siguranță și satisfacție a pacienților internați din secția de Urologie a unității.

Masa de operație este componenta cea mai importantă în sala de operație, întrucât asigură suportul fizic pentru pacient pe durata intervenției chirurgicale. În prezent, masa din sala de operație Urologie are o vechime de 33 de ani, fiind achiziționată la momentul în care Spitalul a fost dat în folosință – 1984. Calitatea actului medical este dată și de calitatea aparaturii medicale utilizate. Drept urmare, echipa de conducere a Spitalului Orășenesc Pucioasa salută inițiativa companiei HeidelbergCement România și efortul de susținere a comunităților locale”, a declarat Dr. Daniel Cioroba, Director Medical – Spitalul Orășenesc Pucioasa.

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial