28 martie 2024
Mărturiile celor implicaţi în accidentul de la Mircea Vodă. “Au rămas toţi încarceraţi”

Mărturiile celor implicaţi în accidentul de la Mircea Vodă. “Au rămas toţi încarceraţi”

Accident cumplit, miercuri dimineaţă, pe Drumul Naţional 71, între Bucureşti şi Târgovişte.

Patru oameni au rămas încarceraţi, după ce două maşini s-au izbit frontal. De vină, spun poliţiştii, ar fi o şoferiţă, care s-a angajat într-o depăşite şi ar fi intrat într-un autoturism ce venea regulamentar din sensul opus. 

În accident a fost implicat şi un microbuz cu 5 muncitori, care, încercând să evite o coliziune, a ajuns în şanţul de pe marginea drumului.

Accidentul s-a produs puţin după ora 7 dimineaţa, aproape de localitatea Mircea Vodă, în judeţul Dâmboviţa. Şoferiţa de 43 de ani, care se îndrepta spre Capitală, a încercat să depăşească o coloană de maşini, spun poliţiştii. Din sens opus venea o maşină sport, condusă de un tânăr, de 20 de ani.

Marius Stan, şoferul microbuzului: „Au intrat în depăşire şi s-au lovit. Au rămas toţi încarceraţi, două femei de pe Logan şi trei pasageri de aici, doi băieţi şi o fată. Aveau viteză şi era alunecos jos”.

Un microbuz cu muncitori a evitat în ultima clipă impactul.

Dumitru Sfetcu, pasager în microbuz: „A tras pe dreapta şi am intrat în şanţ. Ne-am speriat, sperietura care a fost”.

Nae Ilie, pasager în microbuz: „Am auzit buşitura, a evitat şoferul, a tras dreapta de volan, a pus frâna să evite accidentul, să nu se întâmplă mai rău”.

În urma accidentului, maşina sport a fost azvârlită într-un copac. Tânărul, de 20 de ani, aflat la volan, o pasageră, de 19 ani şi o alta, de 58 de ani, toţi în stare gravă, au fost preluaţi de echipajele de la ambulanţa şi duşi la spital.

Ana-Maria Liță, purtător de cuvânt al IPJ Dâmbovița: „Cinci persoane au fost rănite. În cauză se efectuează cercetări urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările în care s-a produs accidentul rutier”.

Din cauza accidentului, traficul între Târgovişte şi Bucureşti a fost blocat mai bine de o oră, miercuri dimineaţă, iar circulaţia a fost deviată pe rute ocolitoare.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial